Vägning nummer 7.

Jag skäms lite, det gör jag faktiskt... jag hade först tänkt ljuga  dra bort ett halvkilo eller så, men sen tänkte jag, nej jag lurar bara mig själv.så här kommer den hemska sanningen...

Start: 71,5 kg
Efter 1 vecka: 68,9 kg (-2,6 kg)
Efter 2 veckor: 68,0 kg (-3,5 kg)
Efter 3 veckor: 66,9 kg (-4,6kg)
Efter 5 veckor: 66,5kg (-5,0kg)
Efter 6 veckor: 65,1kg (-6,4 kg)

Idag: 66.9 kg (-4,6 kg)

Buuuhhh, jag är tillbaka där jag var efter 3 veckor!!! Nu jävlar får det bli ordning på torpet. Jag har 3,9 kg kvar till min målvikt. Det är inte mycket, nu ska jag fixa det här en gång för alla!! Men nu måste jag göra mig iordning för jobbet, är dock hemma själv ikväll så så kommer säkert en längre blogg!!

TACK ALLA SOM PEPPAR MIG!!!!
 Aj löv ju!

Det är mycket nu..

...men jag jobbar på så gott det går. Slits mllan hopp o förtvivlan både när det gäller min jobbsituation och mitt hälsosamma liv. vad svårt det är att hitta fokus till det nyttiga livet  när det övriga livet är lite kaosartat! eller vad säger ni? Usch, nu vill jag bara veta om jag får vikariatet så får jag ta det därifrån sen, vill ju verkligen få med mig mattekursen i vår oxå så usch, jag vet inte!! sen vet jag inte om jag ska berätta för chefen att jag sökt lärarjobb till hösten, jag ÄR ju ingen långsiktig lösning för HM, men samtidit vill jag ju inte stå utan jobb till hösten! Bläää.... jag förstår om ni tycker att jag bara babblar o det gör jag oxå, men behövde det lite nu på morgonkvisten!

jag har iaf bestämt mig för att vara ärlig för alla er o plikttroget väga mig imon trots att jag vet att det kommer bli ett rejält minus, men man stärks i motgångarna!!

Skrivs ikväll!
e.

Tillfälligt ur form...

ja det går faktiskt trögt nu. Håller mig borta från godis o sånt men fuskar ordentligt med maten (både ris o bröd har slunkit  ner idag). Jag har inte riktigt ork helt enkelt, kan det vara vintertiden? haha. Nej jag vet inte, jag ska försöka hålla mig så duktig som möjligt fram tills dess att min dundermotivation är tillbaka. Ibland måste man få vara lite oduktig faktiskt.

O så är det så himla svårt när man närmar sig målet, man känner sig lite nöjd med sig själv o vet att målet är ganska nära, jag hade ju bara två kilo kvar förra fredagen (nu är det lite fler). Ju närmre man kommer målet desto svårare är det att hitta den sista motivationen som tar en ända in i kaklet!!

Ev. blir det ingen vägning denna fredagen, eller oxå blir det det. Har inte bestämt mig än, vad säger ni??

Tack för alla fina kommentarer!! Ni är så kloka, starka o snygga!
e.

Eller onsdagar...

...som jag oxå hört ska vara en bra nystartsdag!
Haha, fy jag är så dålig. Men det blev en räkbaguette på lunchen o sen en liten kaka till kaffet med Louise. Har tappat sugen lite, det är inte bra. Måste kolla runt bland era bloggar o hitta lite motivation.

Har dock varit o handlat en massa nyttig mat idag så nu får jag allt ta och skärpa ihop mig lite. Ska jobba fem dagar i rad nu så jag ska förbereda ett gäng matlådor o så ska jag kuta runt på jobbet o bränna bort de kilon som jag gått upp. Hoppas att vara tillbaka där jag var i fredags tills denna fredagen, får väl se hur det går med det där.

Pepp pepp pepp pepp pepp pepp pepp.....

Tisdagar...

...är en utomordentligt bra dag att nystarta på har jag hört! Efter en alldeles för bakfull söndag hade jag inget nyttigt att luncha på idag, hade dessutom behövt ha med mig två lunchlådor iag eftersom jag först var i skolan o sen åkte direkt o jobbade! Det gick inte idag alltså, men skit samma, jag är inte nöjd förrän 63.0 lyser mot mig en morgon framöver. Så imon kör jag igen, kommer dessutom att förbereda lite nyttiga lunchlådor imon, det är A och O för mig!

Idag kom jag på en sak, idag var jag lite nära att trilla dit igen, gamla ätbeteendet var tillbaka för ett tag och jag njöt, det kan jag lova. Den där chokladen har aldrig smakat bättre! MEN det räckte med att jag tänkte på mina jeans o även några andra par byxor som jag vet kommer sitta som en smäck om några kilo. Jag tänkte..."Nej så fan att jag ska ge upp nu när jag är(var) så nära!!" nu ska det ju påpekas att jag troligtvis gått upp några kilo sen fredagsvägningen, men som jag sagt innan att det är när man tar sig tillbaka till det nyttiga livet efter ex en helg i synd som man vet att det kommer funka!! Snedsteg kan alla ta, det gäller bara att hitta tillbaka snabbt o lätt!

Det finns inget skönare än att gå o lägga sig på kvällen när man skött dig ypperligt, ett litet sug i magen gör att belåtenheten sprider sig i kroppen. Mycket skönare att lägga sig lite småhungrig än uppsväld o kräkmätt. För det är bara att inse, ska man gå ner i vikt så gäller det att äta mindre o röra sig mer. Jag erkänner, jag blir aldrig rikigt skitmätt av den här maten men jag gillar den känslan. Går ju å andra sidan inte omkring o är hungirg hela dagarna, men ni fattar va? inte hungrig, men sällan riktigt mätt.

O så måste jag bara få erkänna en sak som jag kom på när jag jobbade idag.... Jag hatar andras ouppfostrade barn aka ungjävlar! De springer in bakom kassan, rotar efter larm i "hålet i disken" och frågar tusen frågor. Vissa barn däremot är söta o snälla o väkuppfostrade, ska envist betala sina hårband själva och blir utomordentligt nöjda när de traskar iväg med kvittot o påsen. sånna barn gillar jag, men de som får springa runt vind för våg och lekar kurragömma bland klädställningarna, morr! fast egentligen blir jag mest arg på föräldrarna, Håll koll på ungarna, affärer är ingen lekplats! Puh, skönt, med risk för att göra mig ovän med någon kanske! så här tycker jag iaf!

Nu ska jag kolla klart på matakuten!
heja bert!
e.

Fy bubblan...

...vilken dag jag har haft!! Vaknar hemma hos päronen helt sjukt bakis! Äter frulle med diverse grannar o andra kalaströtta folk, trevligt. Vi sitter o kollar på kort från festen o försöker komma ihåg saker. Åker hem till Kalmar, sover i bilen. Väl på plats i soffan har hela eftermiddagen ägnats åt bakis-svull. Pizza, cola, chippe o godis. Känns som om jag gått upp tio kilo på några timmar, haha. Men men, förhoppningsvis buggade jag bort endel kalorier på festen igår. Men ett plus kommer det garanterat visa på vågen imon. Hur som helst så känner jag mig ganska lugn ändå. I det långa loppet känner jag faktiskt att jag har kontroll och jag är helt på det klara med att köra på för fullt imon igen, jag kör på tills jag gjort mig förtjänt av min massage! =)

Imon är det först seminarie vid åtta o sen direkt iväg til jobbet o jobba 10-18, rivstart på veckan kan man säga! lika bra det! Helgens utsvävningar är redan glömda så det är bara att ta nya tag imon!

Hoppas alla har en skön söndagkväll!
e.

P.S Kalmar FF är lite närmare SM-guldet nu... heja heja!

Vägning nummer 6.

Wie, det blev ett minus!! Jag är så glad, tralalalaaaaa

Start: 71,5 kg
Efter 1 vecka: 68,9 kg (-2,6 kg)
Efter 2 veckor: 68,0 kg (-3,5 kg)
Efter 3 veckor: 66,9 kg (-4,6kg)
Efter 5 veckor: 66,5kg (-5,0kg)

Idag: 65,1kg (-6,4 kg)

Jag är verkligen kanonnöjd med det resultatet, det börjar närma sig nu, bara 2,1 kg tills massagen! haha!
Mitt mäl för helgen är som sagt att hålla mig på samma vikt som idag, kan bli svårt med så mkt kalas men jag ska försöka!

Nu ska jag åka till den gravida svägerskan o dricka kaffe...
Ha en ljuvlig fredag, min har iaf börjat kanon!!
Kram o tack för alla hållna tummar! =)
e.

Dagen före vägning nr 6.

Japp, imon är det dags för vägning igen, ska bli spännande att se vad det stannar på. Iiii, håll tummarna för mig och min våg!

Idag har jag som sagt haft en pausdag, lite dumt att ha det innan vägningen egentligen, men det var läge idag helt enkelt. Åt en delikat ciabatta med pesto, mozzarella och parmaskinka på skafferiet, o även en liten chokladboll på kullzenska. smaskens!

Jag är inte orolig för dessa tillfälliga sidospår, så länge de är tillfälliga och jag lyckas hålla vardagarna nyttiga. Då tror jag det kommer hålla i det långa loppet och det är ju det som räknas. jag vill inte strunta i mina terapifikor med hanna, som i de allra flesta fall endast består av kaffe, men då och då kan det vara gott att unna sig något och herregud, man måste faktiskt leva oxå. Däremot måste jag verkligen träna på att behålla kontrollen! Det är alldeles för lätt att bara kasta i sig en påse lösgodis för att efteråt ångra sig som fan. Jag vill kunna ta två bitar, lägga tillbaka påsen i skåpet för att ta en bit till tre dagar senare! Just nu existerar inte det hos mig, det är som jag sagt innan, allt eller inget!

Jag har ju beslutat att mitt mål kommer vara att nå 63.0kg (minst!) och när jag gjort det vill jag ge mig själv en belöning och jag fick ett tips av litenbrun att jag ska unna mig en helkroppsmassage när vågen stannat på det eller mindre! Jag har dessutom friskvårdbidrag från jobbet så jag kommer inte ens behöva betala det själv! kan det bli bättre? För det här andra hitte-påt att jag ska köpa nåt visst klädesplagg eller ngt smink från TBS när jag gått ner tillräckligt funkar verkligen inte för mig, jag vet att jag kommer köpa det ändå, haha! dessutom behöver jag verkligen inte mer kläder, har nästan fått som en ny garderob efter min rensning, hittade ju massa gamla grejer som  jag äntligen kan ha på mig igen! kul och ekonomiskt!

lite beroende på vad vågen stannar på imon så kommer mitt mål för helgen bli lite anpassat till det. Tror inte jag kommer lyckas gå ner under helgen nämligen. Imon ska vi till ett par goda vänner på middag o på lördag är det dunderfest, vinet kommer flöda. Så jag vill nog sikta på att gå plus/minus-noll fredag till måndag. Ska verkligen kämpa för det, tur att jag har en hurtig morsa  o syrra som vill haka på ut o gå! =)

Nu ska jag kolla på Hell's kitchen o sen ska jag sova o ladda för morgondagens vägning!!
Sov gott!
e.


Pausdag!

Det år sakta men säkert neråt, men ibland måste man ha en paus. idag har jag paus! lite lagom så, inte värsta godispåsen, men lite sådär lagom ni vet! ska fika med hanna snart, kanske tom tar en kaka till kaffet! =P

Ang mitt dilemma så handlar det om att jag har två roliga jobb att välja mellan. Lyxproblem jag vet! jag älskar verkligen att jobba på hm o kan man dessutom få chansen att utvecklas inom företaget så är ju det kanon. Å andrasidan har jag inte pluggat 4,5 år för att inte jobba som lärare. Till saken hör oxå att det är ont om lärarjobb just nu, o kommer troligtvis vara så ett par år, mitt hopp står till de två nya friskolorna som ska öppna i kalmar till hösten, men fram tills dess behöver jag en inkomst OCH om jag inte får ngt jobb där så har jag helt plötsligt inget jobb! Därför känner jag att det är smart att hoppa på en tjänst på hm (om jag blir erbjuden den vill säga!!) nu när tillfälle ges! Ja, så får det nog bli. ska ha lite möte (typ kvartsamtal haha) med chefen på måndag så får vi se vad hon säger!

Puh, skönt nu fick jag skriva av mig lite! tack!
nähäpp, mot stan o fika!
e.

Dilemma!

Ja, jag har verkligen ett dilemma, ett angenämt problem visserligen, men ändå! Tyvärr kan jag inte berätta mer just nu. Måste prata med ett par människor imon o kolla upp ett par saker först. Men imonkväll kan jag kanske berätta mer, jag kan väl avslöja att det har med olika jobb att göra.

Som jag lovade i morse kommer här ett par bilder på mitt garderobsfynd - kjolen!



Nedstoppat!! Det trodde jag aldrig jag skulle vilja ha, men det är riktigt skönt, och snyggt!




Fyndade även en jacka idag. kan ju tipsa er att HM har halva priset på en hel del snygga jackor nu, åk o fynda!

matmässigt o så har det gått bra idag, en o annan tuttifrutti-godisbit slank ner på jobbet, men jag tror nog inte det ska påverka för mkt, men det märks imon, då är det dan före vägning, man får en liten fingervisning om vad fredagsvägningen kan visa! Iii, spännande!

Sitter nu o kollar på generation fett... har bara en sak att säga..
VAR RÄDDA OM BARNEN! GÅ UT OCH LEK!

Sov gott små troll! Ses imon!
e.




Det går bra nu...

Lägger ytterligare ett minus till samlingen men förbannar min sovmorgon i går. Det var helt omöjligt att somna igår kväll, vilket ledde till att jag sitter här som en zombie o verkligen inte känner för att jobba idag. Men det är bara att bita ihop!

Äggen kokar så jag ska slänga mig i duschen o hoppas på att piggna till!

Idag ska jag ha på min en kjol som jag hittade igår som jag glölmt lite att jag hade, bild kommer ikväll!
e.

Så här gick det till idag...




Ja vad ska man säga, så här såg det ut från början och under tiden, hade ju tänkt ha en "spara"-hög och en "slänga"-hög. men till slut satt jag med olika högar i hela sängen!! suck!




Vissa grejer var svåra att ta beslut om, den rutiga tröjan t.ex men den fick till slut stanna i garderoben. o vad tycker ni om min jackie kennedy-outfit? ja herregud! men den kan jag bara inte slänga. Inte heller min cowboykjol!! o smaljeansen fick oxå stanna, insåg att det inte var omöjligt!



Jag undrar när det ska bli modernt med sånna här kavajer igen? När det blir har jag så jag klarar mig iaf!



ja, qvintus tyckte väl det var sådär kul idag, men han höll mig troget sällskap hela dagen! jag vill även passa på o tacka skivsamlingen och kaffepausen vid datorn!



Taddaaa, resultatet blev lysande!! Åh alltså, pedanten i mig går igång på det här! Det blev en del utrensat ändå, fattar inte hur det fick plats från början!!



och här ser vi dagens skörd från diverse fickor; hundbajspåsar, en penna från ikea och 6kr.

Ja som ni förstår har jag haft en alldeles underbar dag, jag är nöjd och belåten och ska nu slänga mig i soffan o inte göra mkt mer idag!
Skrivs imon!
e.

dagens fråga!



 

Hur tjänar man mest pengar på sina utrensade kläder?

En oväntad sak...

...hände imorse. Trots att 80% av gårdagens intag bestod av godis så fick ja ett minus idag!! Det måste berott på att jag kutade runt på jobbet i nio timmar igår. Det älskar jag med mitt jobb, att man rör på sig konstant utan att man tänker på det!

Och så tror jag att jag har världens klokaste läsare! Ni ger så bra råd o grejer att tänka på...

Sara -  funderade igår på en taktik jag ska ha om godismonstret i mig vill ta en bit. Om jag är hemma är borsta tänderna en grymt bra grej, o om jag är borta ska jag försöka att ha tuggummi i väskan. Hoppas på att det kan hjälpa!

Isabelle - absolut du har rätt, målet är att jag ska må bra o framförallt känna mig nöjd med den. Siffrorna är en bra hjälp på vägen och ett tydligt mål attsträva mot!

Sanna - Som det ser ut nu så är vi på samma ställe, allt eller inget när det gäller godis! Då är det lika bra att köra på ingenting! Så småningom kommer vi säkert kunna ta en bit o sen tacka nej när alladin-asken skickas varv nummer två och tre. Vi kämpar på!!

O special thanks till Jonna, min trogna läsare (jag kunde inte komma in på din blogg o kommentera igår, fattar ingenting!) Men jag är säker på att du snart slänger pigallen åt skogen o tar ett äpple ist! =) På ett sätt tycker jag det är skönt när något verkligen fått gå över styr, för då blir det större skillnad när man väl tar tag i det, Det är lite så min garderob funkat på senaste tiden! och så fick jag en kommentar som gjorde mig lite extra glad. Det finns fler som känner som jag!! Tack!!
 

Gud vad jag känner igen mig i det du skriver.
Men hur eller hur så är du såååå duktig.
Kram och pepp
Cornelia


Jag gick upp nu med intentionen att ta en lång promme innan frulle. Kollar ut o vad är det för väder!? regn o rusk o all lust för att gå ut försvann! Får ta det lite senare ist. Ska ju ändå ut med hunden ett par gånger idag för sambon jobbar ju. Så det får bli till att koka ägg, väcka hunden, dammsuga o sen ge mig i kast med dagens projekt! Återkommer senare!

Stor tisdagskram!!
e.

På kvällen...

.. är det alltid lätt att tänka Nu jäklar ska ja köra på, imon ska jag ut o gå flera timmar o bara äta en massa nyttigt, japp,  bestämt, så får det bli! Men jag vet ju vad lätt det är att ens planer grusas! Jag hatar att ja inte kan stå emot godsaker när de erbjuds, Det är verkligen mitt stora problem, att inte kunna skita i att äta när det finns framför mig. SAMTIDIGT vill jag kunna unna mig av livets goda. Men ärligt talat så är ju det riktigt goda riktig mat, typ älggryta med lingon o kokt potatis eller en ciabatta med tomat o mozzarella. För godis är nästan godast innan man äter det, under tiden o särskilt efter är man mest illamående! Blä...

Hur som helst så har jag tagit ett beslut...typ!! Min målvikt är en fråga jag måste ta tag i, den ska vara rimlig men inte för lätt, jag vill tex in ha målvikt 66kg... oj svårt, jag har 1hg kvar. men inte heller 58 kg, 8kg kvar - skitmycket! Något lagom, mittemellan för att vara lite härligt svensk, lagom är bäst! vad säger ni? Målvikt 63,0 kan väl vara ett bra mål.

FAST, även här slits jag mellan att sätta ett tufft mål o verkligen kämpa mig dit, och att sätta ett "för lätt" mål o lixom vara lite besviken att det inte blev mer. Fast jag har lärt mig av erfarenhet att det är bättre med snällare mål o att man nå de än att man sätter upp omöjliga mål o ger upp på halva vägen. Japp, så får det bli... 63,0 är mitt mål, när jag väl är där får jag ta ställning till ev fortsatt kamp! När jag vägde som minst (i vuxen ålder) efter en svältspurt för nåt år sen vågde jag runt 62,5 tror jag då fick jag faktiskt på mig jeansen när jag tänker efter, tajt men ändå. Kanske kan tvinga på dem vid 63 o så hoppas på att de töjs ut lite, haha! nej jag skojar, jeansen är sekundärt mål nu faktiskt, trots bloggnamnet! ;-)

I morse vägde jag 66,1, ett litet minus från i fredags alltså, men jag vill ta ett kilo i veckan nu... så på fredag ska vågen stanna på 65,5 eller mindre, det borde gå om inte dagens godisberg satt för stora spår, det märks imon! Usch vilken ångest jag har för vad vågen ska visa, återkommer imon i frågan.

OCH nu till en ROLIG sak... Imon smäller det, jag kan inte hålla mig längre! Taadaaaaa GARDEROBSRENSNING, jag tog beslut att jag gått ner tillräckligt för att få ge mig i kast med garderoben, min femkilos-belöning kan man säga. O dessutom jobbar sambon från halv två så jag har hela eftermiddagen med bra musik o min garderob. Skönt, o eftersom jag är obotlig pedant har det smärtat mig lite den senaste månaden typ när det varit kaos i garderob, imon ska det bli lugnt i min pedantnerv! äntligen!! Kommer nog en hel del bilder imorgon...

...o efter ett sjukt långt inlägg måste jag ju bara lägga in en bild här, annars tappar jag kanske alla läsare.Vet ni? det är runt 30 pers som läser min blogg varje dag, jag är sjuk stolt för det!!

.....15 min senare...

Åh det funkar inte, nåt skit med sidan. Överlev ett inlägg utan bild idag så får ni igen det imon!! Lovar!
Nu ska jag kolla klart på Seinfeldt o sen sooooova!
Tack bloggen för att du alltid lyssnar på mitt skitsnack!!
e.

aj aj aj

sätt en emmy framför en skål med godis och vad händer? jag önskar jag kunde skriva att hon fnyser lite o går därifrån. men nej nej... jag har idag tryckt i mig godis. fan oxå! det är så här med mig nämligen, att har jag inget hemma så kan jag utan problem stå emot att köpa hem, jag är inte ens sugen. Men finns det där framför mig, gratis dessutom, bara att äta så kan jag inte låta bli. Så långt har tydligen inte min självdiciplin kommit! Därför hoppas jag att till på onsdag när jag jobbar nästa gång så har de andra ätit upp allt godis så jag inte behöver frestas av det!

Att det ska vara så jäkla svårt att stå emot.. jaja, det går upp och det går ner...

Det är även ganska svårt att motivera sig när man börjar bli lite nöjd med sig själv. Idag gled jag i mina snyggsnygga cityshorts utan problem och kände mig riktigt snygg faktiskt. Så tankarna pendlar mellan att vilja ner de där tio kilona till att tänka nja, 63kg räcker kanske eller äh jag är nöjd där jag är. Åh velpanna!
e.

Laddad...

...för en lång dag på jobbet. Men jag gillar visserligen det, man hinner med så mycket (förhoppningsvis). är även laddad för en nyttig vecka. har faktiskt ett litet minus från helgen att jobba vidare med, det är inte stort men det är litet och det mina vänner är alltid bra.

Nu måste jag dra till bussen, ville bara säga godmorgon o nu tar vi nya tag denna veckan!
Kram e.

Motståndskraft!!

ja det är exakt vad jag behöver just nu. För vad tror ni hela fikarummet är fyllt med när jag kom till ´jobbet igår? godis!!! där fanns tuttifrutti, kexchoklad och fazer choklar (min favorit för övrigt) o det var inte lite, o utöver det finns som vanligt en massa kakor o kex! "Shit, här gäller det att ha självdiciplin!" jag har sammanlagt på två dagar ätit 6 små fazerchoklad, de är i stl som små geichachoklad i papper, sånna som finns bland lösgodis ni vet! 2 i lördags o 4 idag. För att vara mig är det en stark bedrift. Imon ska jag jobba 10-19.15 många timmar som man ska hålla sig på mattan där. Tur att jag har så mycket att göra, hoppas det kan hjälpa mig förbi godisskålen ist för i densamma!

Mitt mål denna vecka är att gå tre långpromenader innan fredag. Kommer jobba samma tid på onsdag så jag vet att då kommer det inte bli ngt promenerande, men tis, tor o fre ska det bli ordentliga rundor. Sen på lördag är det årsfest o jag köpte idag hem pennljolen jag ska ha, den e ashet men döm om min förvåning när jag fick ta en stl 36! men en glad förvåning! Å andra sidan köpta jag oxå ett par reabyxor o där behövde jag stl 40 så man kan nog inte alltid lite på de där storlekarna, det kan skilja mycket från plagg till plagg!



Här är en bild på mig från förrförra helgen när jag var hemma o firade fadern 50år. jag spelade kojakten med lillasystern o kusinen o här fick jag i uppdrag att mjölka en ko! haha! kul spel det där. Den uppmärksamme ser oxå att hanna hedlund hade likadan klänning som jag i lördagens sing-a-long! Hihi!

Nu samlar vi krafter för en nyttig vecka 43!
e.

God morgon!

Då ar det lördag igen och jag har precis ätit frulle. Ska snart åka o jobba några timmar. Lunchlåda med kesoplättar står laddad och jag känner mig glad idag! Kan berott på ett minus på vågen, eller att det är helg eller att det helt enkelt är en fin dag!

ikväll blir det tv o mys med sambon, lite gott kött tror jag, eller fisk. Hmm får ta o stanna till på Grosse efter jobbett o handla lite. Äggen är ju slut igen! =P

Ha en ljuvlig lördag!
e.

Får man gå och lägga sig kvart över tio en fredagkväll?

Jag är så sjukt trött.... men shit vad tråkig man känner sig när man typ vill sova vid tio en fredag. FAST å andra sidan har jag haft fullt upp i 5 veckor. Inte en enda ledig dag har jag haft. antingen skola eller jobb så jag känner att jag är värd att krypa ner i nytvättade lakan med min bok o läsa lite tills jag blir så trött att jag somnar! ska ju dessutomjobba tre dagar nu så kan behöva min sömn!

Zzzzz...
e.

hemmaSPA

Åh ni skulle bara veta vilken skön eftermiddag jag haft!! Mitt hemmaSPA blev otroligt lyckat. Tillsammans med LW hade jag en underbar eftermiddag. Eller kan det bli bättre än runtskuttande i morgonrock med ansiktsmask och sjungandes Solen i ögonen!?



Jag har plockat, filat, skrubbat av, packat in, rakat av, ansiktsmaskat, kroppsmaskat, och slutligen smörjt in. Jag kom på, precis när jag lagt på min ansiktsmask (en sån som stelnar o sen dras av, som extra hud ser det ut) att jag hade en kroppsmask oxå. Den är helt ljuvlig och man blir len som en babyrumpa. jag använder den bara på rumpa o lår, slöseri att ta typ på armarna lixom! =) O den kommer iaf från BodyShop o deras BodyFocus-serie, tror den kostar runt 400:- men jag har haft min i typ ett år o det är fortfarande massa kvar. Nu gör jag ju inte det här så ofta så det kanske borde gått åt mer, Hur som helst så ska jag nog ha hemmaSPA lite oftare framöver. Sen finns en cellulitkräm i samma serie som känns lite som linement, det blir kallt o skönt o man känner verkligen att det tränger in! För bästa resultat ska man nog använda det morgon och kväll, men det glömmer jag lätt bort så jag gör det när andan faller på. Kan verkligen rekomendera dessa krämer!! =) Oj, nu får det vara slut på reklamandet för BodyShop. Nog för att jag jobbade där innan o det är sjukt bra grejer så finns det en gräns! haha!

I övrigt har dagen bara varit finfin.Sista dagen i skolan var lite tråkigt men mycket skönt. Fikade med klassen o höll mig undan både sockerkaka o chokladkaka. Klapp på axeln. Sen städade jag upp på min plats, fick vg i betyg o cyklade till meddo o solade. sköönt!

Nu får det la bli o kolla Idol, även fall jag inte gillar det värst mycket. Men det finns ju inget annatatt kolla på ikväll. Men imon böjar dansbandskampen, my cup of tea!

Trevlig Helg alla!
e.

5 veckor - 5 kg

JIPPIE!! Det gick! Exakt på grammet karade jag mitt mål för dagen!

Start: 71,5 kg
Efter 1 vecka: 68,9 kg (-2,6 kg)
Efter 2 veckor: 68,0 kg (-3,5 kg)
Efter 3 veckor: 66,9 kg (-4,6)

Idag: 66,5 (-5,0 kg)

Man kan ju inte låta bli att tänka på var jag hade kunnat vara om jag inte behövt hela denna veckan till att reparera skadan från helgen. Men nu skiter jag i det och är bara supernöjd!! Nu ska jag bara köra på i samma glada anda och ta några kilo till, vet inte riktigt hur många, men jag kör på ett tag till, det är ju roligt det här!

O Camilla, nej jag har varken make eller barn, men sambo o hund och det räcker! haha!
Ha en ljuvlig fredag allihopa så skrivs vi ikväll, om jag får igång internet vill säga. Detta skriver jag i skolan för jag fick inte igång nätet hemma i morse. Hoppas sambon hunnit fixa det idag!
Kram
e.

Svar på tal..

Fick en kommentar av Marie:

"Nästan -5 kg på 5 veckor... W O W! Kan du inte ge oss en liten sammanfattning på hur du har gjort! Blir verkligen sugen själv på att köra "LowCarb" nu. Har du inte haft extremt kolhydratsug emellanåt? har du tränat samtidigt? Varit sötsugen? snälla..mata mig med fakta nu...haha"

och eftersom jag värnar om mina läsare tänkte jag att det är bäst att svara direkt! =)
Jag har helt enkelt skippat allt med snabba kolhydrater som godis, chips, potatis, pasta, ris, bröd ovs... Det klart jag blivit sugen ibland, sugen som fan faktiskt. men jag har varit stenhård. utom förra helgen då när jag spårade ut o tryckte i mig godis. något som jag ägnat denna veckan åt att reparera! Det som ofta räddat mig är att jag inte haft godiset hemma (för det är nästan bara godis som jag blivit sugen på) och att jag planerat vadjag ska äta o alltid haft många alternativ hemma (nyttiga alternativ). O när jag nått mitt mål kommer jag sakta återinföra nyttiga kolhydrater igen typ mörkt bröd o fullkornspasta. Kommer säkert unna mig en o annan godisbit ibland, men jag vill ha styrkan att kunna välja, kunna säga nej! innan har jag slängt mig över allt vad sötsaker heter! Träning har det blvit väldigt lite av dessa 5 veckor, ingen alls faktiskt förutom promenader med hunden. Men nu är praktiken slut o jag ska tillbaka till högskolan, det betyder mer ledig tid, tid för promenader! Så de kommer jag verkligen ta tag i nästa vecka.

Mina tips är att...
1. Bestäm dig, VERKLIGEN BESTÄM DIG!
2. Ta en dag i taget i början...
3. och när det  rullar på så...Inte tänka, bara göra!
4. unna dig något då o då, men spåra inte ut o släng i dig en påse godis, utan ta något litet bara!

Hoppas du blivit sugen på att testa GI, det funkar perfa för mig iaf!! Lycka till o välkomme med fler frågor. Jag hjälper så gärna till!!

Stor Kram!
e.


Puh...vilken dag!

så... nu har jag äntligen landat i soffan. Denna dagen har bara rusat på, detta har gjort att det har gått dåligt med maten. Alltså jag har inte ätit något onyttigt eller så (har tom klarat mig igenom två fikor på skolan utan att ens smaka en liten bit) men jag har ätit för lite. Har typ levt på kaffe idag o när jag väl kom hem orkade jag verkligen inte laga värsta maten så det fick bli en skål fisksoppa till middag/kvällis.

Imon är det vägning nummer 5. Har alltså kört på i fem veckor nu, tänk om jag kunde klara 5-kilos gränsen imon, då skulle jag bli så glad så glad. Imon är oxå sista dagen på VFU:n nånsin!! Jag ska fira det med hemma-SPA och solning på meddo och troligtvis ett glas rött på kvällen, trist att jag är hemma själv bara! jaja, det får gå...

jag fick en fråga av Sara om vad det var jag pluggade... o det har ju helt glömt säga, men det är iaf så att jag pluggar till Högstadie- och Gymnasielärare i Biologi, Naturkunskap och Matte (På Högstadiet är jag behörig i Ma/NO) Jag är inne på näst sista termminen nu o tar alltså examen i juni. Egentligen skulle jag varit klari januari men jag breddar min behörighet med en termin matte. o VFU betyder alltså Verksamhetsförlagd utbildning aka praktik. Har varit på en gymnasieskola här i kalmar o haft en massa lektioner o så, kul o så men man känner sig ändå lite överflödig o man längtar tills man är klar själv o får ha sina egna klasser o kurser! Så nu vet ni det! =)

Nu ska jag ta en sista sväng ner till tvättstugan o sen ska jag ligga ner i soffan  o kolla Anna Skipper! O ladda inför morgondagen både vägningen o sista dagen på skolan! Wish me luck!

Fridens liljor...
e.

Wiiieeee!

Jag vann!!! Emmas tävling om den snyggaste bloggdesignen ever!! Tjoho, vad jag är glad! Så snart kommer ni mötas av en ny snygg design här hos mig!! =) Världens största kram till Emma, TACK!

Och i övrigt är det oxå en bra dag, minus idag igen så jag har lite förhoppningar om att vägningen imon kan bli good news, inte lika goda som förrförra lördagen när vågen chockade mig en aning, men jag satte ju upp ett mål nån gång att denna fredagen skulle hälften vara väck, 5 kg bort och det är faktiakt inte helt omöjligt, men jag vågar inte ropa hej än, jag kommer vara nära det målet iaf och bara det är jag nöjd med! Vi får helt enkelt se!

Just nu kokar äggen (som vanligt) o sen ska jag bege mig till skolan, slänga ihop en pp-pres av mitt projekt, köpa fika till lärarna, redovisa, gå på möte o sen åka hem. Har äntligen lyckats få en tvättid i em men ska oxå kaffa med hanna så det är lite mycket där, men kaske kan ta kaffen här hemma så hinner jag med tvätten ändå! Det börjar nämligen bli kris på underklädes-sidan!

Flytten igår gick bra, det blev ju som värsta trningspasset det dä så några kalorier försvann garanterat! me like! Men det är skönt att se att det finns folk med mer kläder, fler väskor o skor än jag, OMG vad mycket grejer det var alltså! Snart så är det ju btw utrensningsdags av min garderob, ev kommer jag få jobba en massa nästa vecka, men så fort det finns en ledig dag så smäller det, åh jag längtar!

Önskar alla en ljuvlug torsdag, min kommer bli grymt bra, det är ju dessutom Du är vad du äter ikväll! =)
Skrivs ikväll igen!
e.

Inte riktigt som innan...

Nu har jag funderat lite på det här för jag har märkt att viktnedgången går mycket fortare nu i min "nystart" som började i måndags" än  vad det gjorde när jag gick ner "samma kilo" första gången. Detj ag gick upp under svullo-helgen har lixom inte riktigt fått fäste! Det är ju självklart strålande nyheter för mig och mina jeans men ja, det är lite skumt tycker jag, skumt men bra! Enligt vågen har jag tappat 2 kilo sen i måndags (o ligger ändå på plus från förra vägningen,så ni kan ju gissa vilken helg det var!) o det känns sjukt mycket, men det lär vara en massa vatten va? jaja, jag är glad för det iaf o hoppas på o komma under 67 denna fredagen! kanske kanske går det!

Annars har det varit fullt upp idag, egentligen sista dagen på praktiken som verkligen var mycket att göra på, imon ska jag bara redovisa mitt IT-projekt o sen möte o på fredag är det film o fika med min favoritklass. Gött!

Håller på o fixa kvällis nu, eller middag... blir iaf räksallad med avokado o lite blandat i. P ska äta köttfärsås, åh det hade varit gott nu för jag är illhungrig. Sen ska vi hur som helst åka till öland o flytta in Kattis & Magnus i deras hus, mest för att vi vill se det, bära lådor kan man vara utan! =)

Jag vill iaf hem till åtta fär då är det Bonde söker fru o efter det vill säkert P kolla Efterlyst. Jag kan ju alltid skylla på att jag måste hem o sätta ihop redovisningen! =P

Ha en skön kväll alla!
Kram e.


Kesoplättar!

Fick ett par kommentarer om hur jag gör kesoplättarna, här kommer det utomordentligt lätta (men geniala) receptet:

1 liten burk keso (jag brukar ta den med linfrön för att vara extra nyttig)
2 ägg
3 msk dinkelmjöl
salt o ev andra kryddor (kanel ska visst vara en höjdare)

stavmixa ihop hela baletten o stek på svag värme, ganska länge så de binder ihop. jag brukar äta det med sockerfri sylt eller allra helst vispad grädde o färska bär! Receptet räcker till ca 10 st små plättar o för mig är det två luncher!

Nu ska jag laga kesopizza så jag har nyttig lunch några dagar framöver! Skata en runda runt till era bloggar sen o se hur ni haft det idag, men magen kurrar så nu måste jag äta!

Fridens
e.

Yes!

Jodå, det blev ett ordentligt minus i morse, skönt för självfortroendet och motivationen. Ska bli spännande att se vad vågen stannar på på fredag. Jag är på gång idag, o som lunhlåda idag är det kesoplättar, mums mums! Det kommer bli en bra dag.

Men nu måste jag skynda till skolan, jag "försov" mig lite idag, hehe, ibland behöver man en extra timmes sömn!

Fridens liljor...
e.

Galet!

Ja det är ju helt sjukt vilket sug jag har efter socker redan efter ett par, tre dagar i synd. man fattar nog inte riktigt vad det gör med kroppen alltså! Kände värsta abstinensen innan idag, usch o fy, man mår verkligen mycket bättre utan det där jäkla sockret!

Hur som helst så har jag lyckats hålla mig på mattan idag. Känns bra o hoppas verkligen det märks på vågen imon så man får en ordentlig push i rätt riktning!

Imon måste jag dessutom åka o handla mat igen, äggen är slut, som vanligt. o så var det lite annat jag bahövde typ grönsaker och lite annat. Nähä, hade nog inte så mycket mer att skriva idag egentligen....

Ha en skön måndagkväll och glöm inte kolla matakuten om en halvtimme!
Kram e.

OMG!

Det var inget dåligt plus jag fick se i morse på vågen. Men jag var förberedd på det o nu är jag sjukt taggad att köra på sin in i den... Ett litet delmål skulle det ju bli fram till nästa lördag den 25:e och det får bli att ligga runt 67kg tror jag. så är jag typ tillbaka där jag var innan helgen, fan vad onödigt egentligen, godis morgon, middag o kväll! jaja, det är bara att svälja sin stolthet och köra på!

Nu käkar jag frulle, ägg o snart ska jag dra till skolan, sista VFU-måndagen ever!! skönt! ska försöka orka med en promme i em för det kan behövas nu... heja heja!

e.

Nystart!

För det första...
Tusen tack för era fina kommentarer på mitt förra inlägg, de värmer otroligt mycket! Jag trodde aldrig att jag skulle påverkas så mycket o så länge av begravningen, det är först idag som jag känner mig på banan igen. Jag har grubblat, lyssnat på Fix you, funderat o lyssnat ännu mer på coldplay. Fix you har verkligen blivit Nellis låt.

För det andra...
Och vi vet ju alla vad man brukar göra när man tänker som bäst; frossa i godis! Det är nämligen vad jag har ägnat hela helgen åt, tur att det är många dagar till vägning för de kommer behövas! (men de kommer nog inte räcka riktigt, räkna med plus denna veckan!) Men under alla mina funderingar har jag ändå bestämt mig för att fortsätta min kamp ner i vikt, det är ju trots allt en faktor i mitt liv som jag verkligen kan påverka! o jag har kommit fram till att livet är för kort för att gå runt o gnälla o inte vara nöjd med sig själv. Så då kan man antingen gilla läget eller kämpa på tills man är där man vill vara. Eventuellt kommer jag revidera mitt slutmål lite, ca 63kg kanske är lagom. Men det återkommer jag till, känner egentligen för att slänga smaljeansen åt skogen, för jag tror nämligen jag måste ner till under 60kg för att ens komma i de. helst ännu och egentligen... de där jeansen ligger mest där i garderoben som ett hån att jag är för tjock, o i andra kläder känner jag mig inte så tjock.

Jag har två delar av min garderob kan man säga, del 1 är den största delen med kläder som skulle passa om jag gick ner till 63-64kg. Del 2 är egentligen bara typ 2 par jeans, några skjortor o lite kjolar. (Här ingår alltså smaljeansen aka smalsmaljeansen för de jag kallar smaljeansen får jag faktiskt på mig nu, eller ja, inte efter denna helgen kanske, men ni har sett de på nån bild här på bloggen). Jag börjar luta åt att kasta ut allt från del 2 och sikta på att kunna ha del 1 ist, vad tror ni? Herregud jag känner mig helt matt när jag tänker på smalsmaljeansen, tänk.. det kanske skulle kännas jätteskönt att bara kasta ut de o vara nöjd med en lite mindre viktminskning.

Usch vad jag babblar på idag, det märks att jag inte fått skriva av mig på ett par dagar. Hur som helst...

För det tredje...
Min taktik framöver är att först o främts öveleva sista veckan på praktiken, kämpa på stenhårt med maten och ev oxå nån liten promme, sen är det vägning på fredag och sen börjar slutspurten (som kan bli ganska lång men ändå..) jag ska nog ha ett delmål till sista lördagen i oktober för då ska jag på årsfest och räknar med att glida dit i en ashet pennkjol som jag hittat på jobbet idag. Jag trodde inte jag kunde ha pennkjol pga av rumpan o dess storlek, men det gick! Tjoho! Men det sitter lite väl tajt nu så vi får väl se vad vågen stannar på imon o sen ska jag meddela mitt delmål som jag har typ 12 dagar på mig att nå till! Härligt att vara på g igen!!

Tack för kommentarerna än en gång, ni är värda GULD! e.

...

ja vad ska man säga? en sån här dag känns ingenting som vanligt. När man sett sina kompisar begrava sitt barn känns allt annat så banalt. Till tonerna av Coldplays Fix you höll de ett litet tal om att man ska leva i nuet, inte grubbla över det som varit eller fundera över vads om komma skall. Det man inte kan påverka ska man inte heller lägga energi på. Man ska inte fråga så mycket varför utan vara glad över den tid man har. Allt detta lärde Nelli oss under sina fyrtio dagar på jorden.

sov gott lilla ängel.

Inte tänka, bara göra!

Det är receptet till framgång hos mig. Idag har allt gått utan frestelser o annat dumt. Ligger stabilt (!?) på ca 67kg så det ska väl inte vara så svårt att nå upp (eller ner) till målet som jag satte till nästa fredag på 66,5. Kanske tom får revidera ner målet neråt en bit. Jaja, det tar vi nästa vecka. Imon är det road-trip typ hela dagen o sen nya tag på fredag, så ha inte för höga förhoppningar på vägningen på, om det blir någon.

Annars så vet jag inte vad jag ska skriva om ikväll, sambon håller på o göra egna hamburgare som snart skinmundigas och sen blir det tv-kväll med bl.a bonde söker fru! Det blir självklart en runda runt bland era bloggar oxå, men lite senare!

Stor Kram till alla trogna läsare!
e.

min plan en onsdagmorgon.

Det blevfaktiskt plus/minus noll på vågen ida, jämfört med igår (på veckan ligger jag fortfarande på plus) men med tanka på vilket svullande det var igårkväll får jag nog vara nöjd med det!

När praktiken är slut (nästa fredag) ska jag ha gått ner hälften (minst) av de där tio kilona, så mitt mål är alltså att vara under 66,5 nästa fredag, denna veckan vet jag inte om det ens är lönt att väga mig. Får se hur jag gör. Efter praktiken ska jag slutspurta ner de sista fem kilona, men långa o många promenader och nyttig mat.

Det låter som en vettig plan va?
Nu ska jag dra iväg till skolskrället igen, morr, ge mi kaffe!
e.

Nähäpp...

...idag gick det inte alls. Eller det gick fram till fyra när jag skulle käka på jobbet o insåg att jag hade glömt mina nyttiga plättar i kylen på skolan. Föll för frestelsen o köpte en lasagne och inte nog med det, en geisha oxå!! Vad är det här!!? Jag är besviken på mig själv! Usch och fy o skäms på mig!

Den här veckan är något av ett misslyckande, det började med en helg i synd och sen har jag inte lyckats hålla mig på mattan. Men det är bara att tugga i sig och inse att man inte kan vara på topp hela tiden. Men jag är oxå så himla tött på att vara på praktik, med tidiga morgnar, sena eftermiddagar och ingen energi över huvudtaget för att gå långa promenader. Jag längtar tills det är över o jag är tillbaka på högskolan med många ledig dagar och framför allt, sovmorgnar där man lätt hinner med en morgonpromme! Det går så mycket lättare att gå ner i vikt då...

Jaja... vad är en bal på slottet!?
over n' out!
e.

Svår dag...

Idag har jag verkligen haft ALLT emot mig...

1. Ett ordentligt plus på vågen i morse, efter en halv helg i synd.
2. Tomt i kylskåpet när jag skulle laga mat.
3. Sugen på exakt allt onyttigt man kan tänka sig.
4. Tappade nästan sugen helt o hållet...

MEN...
Jag häll mig från godishyllan på citygross och handlade bara en massa nyttigt. Unnade mig däremot kesoplättar ikväll, mitt godaste GI-kvällis som man får spara till de dagarna när allt annat känns trist. Två digestive-kex slank visserligen ner innan, men borde ändå bli lite minus tills imon, hoppas verkigen det annars vet jag inte hur jag ska hålla motivationen uppe.

OCH...
Jag känner oxå att jag måste sätta upp ett mål, något att sträva emot (förrutom jeansen, som är lite diffust mål). Jag skrev i början av mitt GI:ande att 10kg iaf ska bort och jag tror det får bli mitt mål (rent viktmässigt iaf, hoppas det räcker för smaljeansen, ja,det borde det nog göra!) Så, målvikten är alltså 61.5 kg. Haha, vilken konstig målvikt egentligen, men men. Jag har kanske inte sagt nån gång att jag är 170cm lång, det är jag iaf och det känns väl okej att väga 61.5 då! eller? Det betyder hur som helst att hälften är uppnådd när jag väger 66,5. Jag var ju under det i lördags, men tro mig, nu har jag en bit kvar igen. Men det känns ändå bättre nu att verkligen ha något tydligt att kämpa mot. Får se hur långt det är kvar efter vägningen på fredag. Heja heja!

SÅ...
Efter ett lite mindre bryt idag känner jag mig nu taggad igen. Det är fantastiskt vad bloggandet och läsandet av era bloggar kan hjälpa till med motivationen! Man har lixom en kanal att skriva av sig och avreagera sig, men oxå blir jag superpeppad när jag läser era lyckade viktresultat mm. TACK!

Då biter vi ihop och kör igen...
e.

Söndagsfunderingar...

Nu är jag tillbaka efter en kanonhelg hos päronen. Matmässigt har det gått okej. o vikten verkar stämma, min våg visade ingen större skillnad mot päronens, så den ska jag aldrig klaga på igen. Däremot har har jag något av en ätardag idag. Det behöver jag ibland för att orka några veckor till.

Mål för vecka 41: Att hålla vikten runt 66kg( men gärna lite under) för att ösa på för fullt nästa vecka! Kommer vara på resande fot hela torsdagen, ska på något så hemskt som begravning för våra kompisars lilla bebis som föddes med en muskelsjukdom och bara levde i fem veckor. Inte riktigt läge att peta i maten då... sen vet jag att jag plusat på en del under helgen, hur  mycket får vi se imon, men de andra dagarna ska jag givetvis köra på som vanligt! Om det där himla ovädret kunde ta o försvinna bara så man kunde ut på lite långpromenader oxå hade det varit kanon, hoppas hoppas! Sammanfattningevis känns denna veckan mest som en transportsträcka,men jag ska kämpa på o hoppas ändå på ett litet litet minus, kanske kan komma under 66-strecket om jag är duktig!

Nu ska jag krypa ner under filten och dricka upp min cola zero, ta ett par rutor sockerfri choklad till och kolla klart på planet earth!

På det sättet är det ganska skönt med söndagar...
e.

Vägning 3.5 ???

Idag morse hände något väldigt konstigt, jag tror mitt hjärta hoppade över ett slag, för vet ni vad vågskrället stannade på när ja lite lagom morgontrött hoppade upp på den vid halv niotiden?

66,1 !!!
Hur kan detta komma sig!?

Jag fattar ingenting, kan man tappa 8 hg på en dag! Låter ju skumt det där, men ja vägde mig tre gånger imorse för att vara säker och det stod samma siffror varje gång! Så jag kanske får ta o uppdatera vikttabellen idag...

Start: 71,5 kg
Efter 1 vecka: 68,8 kg (-2,6kg)
Efter 2 veckor: 68,0 kg (-3,5 kg)

Igår: 66,9 kg (-4,6 kg)
Idag: 66,1 kg (- 5,4 kg)

Jag ska alldels snart åka hem till mina päron i Växjö och jag ska kontrolläga mig på deras våg och se vad det blir där. Fast folk brukar säga att min våg är elak o visar minst ett kilo för mycket jämfört med många andra, morsans o deras däremot ska visst vara snällare. Jag tror jag måste investera i en pålitlig våg faktiskt, det här går ju inte, jag litar nästan inte på min gamla trotjänare längre... får undersöka det nästa vecka!

Mot Växjö!!
Tillbaka på söndag em!
Kram! e.

Fredagsshopping!

Tack till alla som grattat mig till mitt minus, ni är en bidragande orsak till att jag sitter här om kvällarna och plitar ner mina tankar och funderingar! Guld värda, det är ni!

Jag firade mitt minus med en kaffe med Hanna på stan, terapifika även kalllat. Det var välbehövligt och skönt att prata av sig lite. Men det blev även en del shoppat faktiskt, lite blandat från BodyShop, hade slut på precis allt när det gäller ansiktsvård. Så det blev ansiktstvätt, dagcreme o nattcreme från underbara Vitamin E-serien och en Camomile eye make-up remover. Sånu kan jag tvätta fejjan ett tag fram över! Sen blev det även inhandlat en jacka, men jag vet inte om jag ska behålla den... men jag tror det, den är nämligen sketasnygg....

 


Här kommer även en bild på dagens outfit, mina halv-smaljeans som jag ä så glad att jag äntligen kan ha igen. De sitter liiite tajt egentligen, men snart sitter de förhoppningsvis som en smäck!



Jag känner mig väldigt nöjd med min viktresa so far. Har faktiskt aldrig känt mig så säker på att jag kommer klara det här som jag gör nu! Jag känner lixom att jag vill verkligen inte äta godis, eller chips eller nåt annat skräp. Jag vill mycket hellre få ett minus på vågen! Sen tror jag nog att jag kommer åka dit på en chokladbit nån gång, men än så länge känner jag mig stark! Hallelulja! Haha!

Sen har jag tänkt på en konstig sak. De där dagarna när man vaknar och ställer sig på vågen (ja, jag väger mig varje dag) och man kanske ligger kvar där man låg igår eller ännu värre, fått ett plus. Då är jag alltid som närmast att skita i allt o svulla i mig ett pizza, de är  ju då man egentligen ska dra ut på en aslång promme och köra hårade än vanligt. Så det är verkligen ingen dans på rosor att gå ner i vikt, inte för mig iaf. men det är bara att kämpa på, som min handledare sa igår...

Tappa inte suget, världen är full av tappade sugar!

Kram e.

Vägning nummer 3.

God morgon där ute!
Usch idag var jag trött när klockan ringde, tur att ja har lite flextid idag och kan komma till skolan lite när jag vill. Ska försöka dra vid nio är tanken, får väl se om jag hinner...

Nu till dagens höjdpunkt...

Start: 71,5 kg
Efter 1 vecka: 68,9 kg (-2,6 kg)
Efter 2 veckor: 68,0 kg (-3,5 kg)

Idag: 66,9 kg (-4,6 kg)
Minus på veckan: -1,1 kg

Så det var med minsta möjliga marginal jag klarade mitt (lite berusade) mål som jag skrev ner förra helgen efter ett par glas vin, men jag är nöjd och hoppas bara jag kan hålla mig under 67-strecket hela helgen trots födelsedagsfirande! Ska försöka ut o gå så mycket jag kan så hoppas vi det löser sig.

Nähä, nu måste jag försöka vakna till liv här o ta en dusch!
Återkommer ikväll!
e.

ps. Kommer äntligen i ett par snygga jeans om jag inte kunnat knäppa tidigare, inte smaljeansen, men ändå, skönt att det märks resultat på kläderna! =)

Imon gäller det...

God kväll i stugorna!
Nu har jag precis ätit en lite försenad kvällsmat, jobbade till 19.15. Tycker egentligen att det är för sent att äta vid åtta, men vad ska man göra? kan ju inte ta rast en halvtimme innan stängning och käka kvällis då, så det är bara att göra det bästa av situationen! Tyvärr så tror jag inte det blir så stort minus imon eftersom jag ätit alldeles för lite idag, det känns så iaf! Men men... vi får se! Håll tummarna!

O ja! Det blev min favvo som vann TopModel, hon är lite större än de andra spetorna, dvs typ helt vanlig, kanske en stl 38-40. Så jag blev så glad så! och på tal om bra tv-program så är det säsongstart av Du är vad du äter ikväll. Det är faktiskt ett av mina bästa program! "Oj, jag äter 4 pizzor i veckan, konstigt att jag väger 120 kilo!?" Nu var jag kanske lite elak, men ibland är folk lite tröga. Fast jag tror alla vet att det inte är nyttigt med pizza direkt, det bara blir så av nån anledning, de slinker ner av bara farten! Det är ett mysterium det där!

Jag har iaf hållt igång i tre veckor nu och imon är det vägning igen, tyvärr hinner jag verkligen inte mer promenader i den mån jag skulle önska. Men jag kämpar på och försöker gå iaf en liten runda varje dag. o i helgen är jag ledig så då ska jag nog hinna ut o gå lite mer! skönt!

Ha en skön kväll o håll tummarna imon!
Kram e.

Jodå...

...det går sakta med säkert neråt. fick ett litet minus idag med. Som ni märker är jag för nyfiken för att inte väga mig på morgnarna. Jag fick ett par kommentarer igår om hur mycket jag v'ägde och hur mycket jag hade kvar. Men ni får snällt vänta till fredag och veckans vägning! Det närmar sig! O på frågan Hur långt är det kvar? så vet jag faktiskt inte vad jag ska svara, har ingen riktig slutvikt jag vill nå till. Återkommer säkert till det så småningom.

Imon ska  jag jobba, skönt! Risk att man hittar massa grejer man vill handla bara. Har en kesopizza i frysen tror jag som kan få funka som lunch. Men skit med att jag inte har någon vitkål hemma, vitkålssalld är ett måste till pizza, men här har jag ett tips; strimla vitkål, typ med osthyvel. Blanda Örtagård-vinegrett och blanda i ist för vinäger (som jag tycker blir lite surt!) Det är mums! Ska nog handla lite imon för det börjar ta lite slut nu, alla nyttigheter, då ska jag köpa vitkål! o så ska jag köpa grejer till tomatsoppan! mums igen!

Annars så tycker jag det rullar på, hade en liten tuff period förra veckan när jag tyckte att det inte hände nånting, men nu är jag på gång igen och jag hoppas verkligen att jag kommer kunna presentera ett bättre minus denna veckan än förra, men det får vi se! heja heja!

Nu ska jag lägga mig i soffan o ta det lungt, har varit ute o rört på mig typ hela dagen tycker jag. Cyklat till o från skolan. Cyklat till havet och paddlat kanot i 2 timmar med en klass, cyklat hem och så till sist, en promme med qvintus så känner mig lite förtjänt av en tv-kväll! Det är final i TopModel ikväll, jag hejar på whitney! ho är en plus-size model, alltså helt normal!! heja heja!



ÅÅÅhhhh, bara för att jag googlade bilderna så vet jag nu vem som vinner! vilket spännande program det kommer bli!
Ha det fint!!
e.

RSS 2.0