Belåtenhet!

Ja, idag är jag belåten med flera saker faktiskt...

1. jag fick äntligen ett finfint minus på vågen, skönt, det behövde jag denna vecka!
2. jag har betalat alla räkningar (jag är ju mest belåten över det för att det nu är gjort!)
3. jag har storstädat hela lägenheten, så snart kan jag slänga mig i soffan utan ångest.
4. jag åt en god o nyttig lunch innan; mozzarella, tomater och parmaskinka med lite olivolja, salt och basilika.

ja, det var väl typ det jag var belåten med idag. men det känns skönt att få lite lön för mödan när det gäller mat-och-vikt-biten. tycker jag skött mig alldeles ypperligt o ändå har jag inte rört mig närmre mitt mål, men idag var det ändring på det! och det tackar jag promenaderna för! hade planer på att ta en långrunda nu i em, men vad händer? himlen öppnar sig, över mig o Qvintus när vi är ute o leker med pinnar o annat! gissa hur blöta vi var när vi kom hem!!? så därför fick det bli den enda rundan för idag. Eller ja... var ju faktiskt ute med honom i morse med så två små rundor har jag allt hunnit med!
Här är bilder på dagens lunch och dagens outfit!



Jag har fått en slags lugn stabil känsla över mig idag när det gäller vikten! Jag vet att jag kommit en bit på väg, men vet samtidigt att det är en bit kvar. Men det känns lixom bra att vara mitt i det! Jag njuter mer av mitt hälsosamma liv denna gången än vad jag gjort alla de andra gångerna jag svultit ner mig 8kg och sen gått upp 10. Det känns mer på riktigt nu och jag är så glad o lite stolt att jag faktiskt pallar, trots en del kommentarer från folk. Jag vet att de inte menar något illa, men när jag "bara" lägger upp 2 små potatisar på min tallrik (hade egentligen inte behövt ngn!) o direkt får kommentaren "Va? ska du inte ha mer?". Då sitter man sär vid bordet och får försvara sig igen, låt mig och min tallrik vara!! Jag äter vad jag vill och du äter vad du vill! Morr! Sådär, nu fick jag avreagera mig lite! känns bra!

Nu ska jag krypa ner under filten i soffan, sätta på planet earth och kolla runt på alla era bloggar och kommantera det som jag inte fick chansen till igår eftersom en sambo tyckte det var kul att kolla massa prison break på datorn!

Heja heja heja!
e.

Meh!!!

ÅÅåå jag hade precis skrivit klart en lång blogg o så försvinner den!!! orka! okej, för er skull ska jag försöka återskapa!

God kväll kära läsare!
jag tyckte det var dags för en riktig blogg ikväll, så här sitter jag nu, har precis ätit kesoplättar som är så sjukt gott. Innan dess var jag ute på en underbar eftermiddagspromme i solen. För en gångs skull hade jag med mig kameran så det blev ett par kort på slottet och hamnen på stensö iaf!



Helgen började bra viktmässigt med att jag tappade några hekto direkt efter vägningen, kände mig på g. men sen blev det dundermiddag i lördags o även fall jag var ganska nyttig då så brast det igår när jag hamnade på harrys för o kolla när Kalmar spöade Elfsborg, diptallrik med nachos inmundigades och idag var jag tillbaka på samma vikt som i fredags. Surt, så nu får jag kämpa på så in... denna veckan. Vill ju att det ska gå snabbt även fast jag vet att det blir mer bestående om det får ta sin tid! Åh, om jag bara kunde hoppa i jeansen imon o vara nöjd med mmig själv!!

Denna veckan ska jag ut o gå rundan varje dag utom på torsdag, för så ska jag jobba hela dagen o lär få mina steg den dagen ändå! Sen ska jag hem o fira min kära far som fyller 50 till helgen, tur att jag har en GI-morsa som brukar ha massa sallad och annat nyttigt till!

Nu ska jag kolla TopModel och sen ska jag försöka hinna svara på alla era snälla kommentarer som gör mig så glad så! Ha en skön måndagkväll!
e.

Miss i nassen 2.

Ja då var jag här igen, denna dagen har gått i ett... suck, är lite trött! Men det har samtidigt varit en alldeles underbar kväll! När jag kom hem från jobbet så fick qvintus sig en runda vid havet. Sen hoppade jag på cykeln o cyklade, precis som igår, till Katta & Fredrik o Vilma. Hilda hade köpt oxfilé och det bjöds på en hej dundrande middag och dyrt rött vin! Jag höll mig dock till två små hackelbackspotatis o pyttelite efterrätt! känner mig nöjd men ska nog ta en tjuvvägning på måndag o se hur helgen avspeglat sig! =/  återkommer i frågan!

Jonna, den rutiga skjortan är från H&M (som allt annat) inköpt på barnavdelningen för ynka 149:- om jag minns rätt!

Annars har jag inte så mycket mer viktigt att säga, inte som jag kan komma på nu iaf, halvliggandes o halvsovandes i sängen! 

ZZZzzzzz.....

Miss i nassen...

...och en aning berusad! Har suttit och druckigt vin med Hilda o hennes utomordentligt trevliga morbror med familj! Blev kanske ett par glas för mycket för att vara godkänt ur GI-synpunkt, men vad tusan, det är ju fredag! haha! Jag måste bara få erkänna ett par saker...

sak 1: nästa vägning ska jag väga 66,nånting!
sak 2: jag ska ut o gå minst 10000 steg varje dag nästa vecka!
sak 3: vin är underbart!
sak 4: jag har saknat Hilda o är överlycklig att hon är här denna helgen!
sak 5: alla kommentarer jag får gör mig så himla glad, tack!

så det var väl det hela! får se om jag låter det här inlägget vara kvar, hihi! kanske ändrar mig när jag vaknar imon! Så här ser programmet ut för morgondagen:

08.00 uppstigning
08.10 promme
08.50 hemma igen, koka ägg
09.00 duscha
09.10 piffa
09.30 äta frulle, kolla bloggar
10.00 möta Hilda o Vilma på New Yorker, shoppa?
11.30 buss till öland
12.00 stämpla in!
12.01 Jobba
17.15 stämpa ut
17.35 buss hem
??????????????????
21.00 bowling???????
??????????????????

Japp, o nu ska jag sova!
Pöss, Hepp
e.

6 minuter

Japp, så lång tid har jag på mig att skriva detta inlägg, sen måste jag nämligen slänga mig på cykeln o dra till stationen för att möta Hilda, vi ska sen dra vidare till hennes morbror med familj o dricka rödvin o mysa!!

Tack alla som kommenterat o berömt dagens vägning! Det värmer, och får mig att faktiskt bli lite mer nöjd med resultatet än vad jag var i morse! så tack!!

Annars har det inte hänt så mycket idag, hade massor att göra på jobbet och mer kommer det väl bli imon, dessutom har vi berg av nya varor på lagret som måste ut! Så imon när jag kommer hem vet jag en som kommer stupa i soffan! Men det är kul oxå, och idag har jag handlat ut en massa grejer till hösten, kan ha modevisning imon o lägga ut lite bilder då... =P

Nu är tiden slut o jag måste rusa...
Ha en skön fredagkväll, ta ett glas rött och njut!
e.


Vägning nummer 2.

Hmm.. ja som jag trodde så blev det inte direkt något att jubla över idag när jag ställde mig på vågen... Här kommer resultatet iaf...

Start: 71.5 kg

Efter en vecka: 68.9 kg
(-2.6 kg)

Idag: 68.0 kg (-3.5 kg)

Ja... vad ska man säga, det är väl okej, varken mer eller mindre. Men jag vet ju att det beror på att jag rört på mig för lite, så därför ska jag ligga i träningsläger denna helgen, är ändå hemma själv o inget speciellt på schemat, utom att jobba då, men det är bra för jag rör mig hela tiden på jobbet till skillnad från i skolan där man bara sitter still. Sen ska det bli minst en promme om dagen, o det är redan avklarat idag faktiskt, tog hunden o gick runt Ängö i morse så nu är både jag o han belåtna.

Så nu får jag rappa miglite här, äggen kokar visserligen, men jag ska duscha o piffa lite o hinna med bussen om en dryg timme... Hurry!
Ha en skön fredag allihopa!!
e.

Löning!

Japp, idag kom det in lite nya friska kronor på kontot, skönt! jag firade med att köpa ett par gympaskor på stadium för bara 249:- de var från barnavd så därav det billiga priset! =) Sen hittade jag en assnygg tröja på lindex som jag var tvungen (!?) att köpa... visst är den snygg!



ja, som ni förstod på mitt morgoninlägg så var jag lite lack för att det gick lite segt nu. Men jag har kommit över det och helt enkelt bestämt mig för att ut o gå mycket mer, maten funkar nämligen fint nu, men det behövs nåt mer för att få fart på det hela! Så jag ska gå min runda varje dag!! =)

Imon är det vägning, förvänta er inga stordåd men jag är lite nyfiken själv vad det kan stanna på...
Skrivs imon!!
e.

Nu jävlar...

...får det vara slut på det här! Inte ett gram lättare var man idag så  nu måste jag byta strategi! O den nya strategin är UT O GÅ! jag får väl nöja mig med promenader när som helst på dagen o inte känna att det tvunget måste vara morgonpromenader, även fall de är skönast! Idag blev det iaf en promme innan frukost, 1h20min med musik i öronen! ska även testa att gå med ljudbok ist, många säger att det är kanon!

Måste fixa iordning mig nu o dra till skolan, återkommer i em!
e.

Lite smårutten känsla...

Hmm... nja det känns som om jag hamnat på en sån där välkänd viktplatå! Kommer lixom ingensans hur mycket jag än anstränger mig! Eller ja... nu ska jag ju inte överdriva, blir inga morgonprommenader what so ever nu för tiden, början skolan vid åtta varje dag, jag orkar helt enkelt inte!! så när jag väl kommer igång med de så ska det nog lösa sig lite, men ändå!! Jag äter så duktigt (möjligtvis lite för lite) så jag vill ju verkligen att det ska hända massa på direkten!! Men samtidigt VET jag ju att det får ta lite tid och jag masar mig faktiskt sakta men säkert neråt så jag ska väl egentligen inte klaga!! Nä, det är färdigklagat för idag! Ska fixa lite nyttig middag och sen njuta av att jag klarat ännu en duktig dag!!

Det var himla kul igår att lägga upp dagens outfit, så här kommer en bild på vad jag hade idag!



Ikväll spelar KFF mot Helsingborg, heja heja!! Måste vinna så inte Elfsborg knaprar in på oss, o framförallt måste vi vinna mot Elfsborg på söndag, hujedamej vilken match det kommer bli!! ska nog bjuda hit några som vill kolla med mig, jag kommer inte våga kolla om jag är själv! haha!

Åh, nu kom jag på vad jag ska laga... kesoplättar, det var några dagar sen och jag vill ha ngt gott ikväll!! I mina nya GI-böcker finns recept på t.ex. nytiiga hamburgerbröd, laxburgare, kycklingburgare och massa annat bra som man kan käka när man nåt trivselviken o bara vill ligga kvar där o päsa!! Jag längtar dit! och jag längtar efter mina jeans! Har fått ett par kommentarar om att jag inte ser tjock ut på bilderna, och det är väl inte direkt så att jag ser mig själv som värsta tjockisen, men jag vill i mina kläder,jag vill kunna ha mina jeans och en skjorta uta att det sväller ut både här och där, för
Jag har varit där innan!
Jag vill bli smal igen!
Jag mår bättre då!
Sådetså!

Kram och klapp på axeln till alla kämpar där ute i cyberrymden! Vi är duktiga, vi har karaktär och framför allt har vi bestäm oss att göra något åt vår situation, därför är det okej att klaga lite ibland. Det finns ju inget värre än folk som sitter o gnäller över att magen väller ut över byxkanten samtidigt som man smäller i sig en pizza med extra ost! Kanske låter elakt, men vad tusan, man är väl själv ansvarig över sig själv och de val man gör i sitt liv! Det tycker jag i alla fall!

Ha en ljuvligt skön onsdagskväll!
e.

Utkast: Hallon... Jaha, ...

Hallon...
Jaha, då var det tisdag och idag visade vågen äntligen lite minus, inte mycket, men lite! Det går åt rätt håll! Har varit duktig hela dagen, ägg som vanligt till frulle, en kopp kaffe i skolan o sen lasagne med zuccini till lunch. Sen har jag varit o fikat på stan med Hanna, jag höll mig till två koppar kaffe och en ruta 70% choklad som jag hade i väskan. Klapp på axeln! ska snart fundera ut vad det ska bli för middag. vill äta snart, tycker inte om att äta för sent på kvällarna, absolut senast sju, helst sex.

Jonna, här har du ett par bilder på västen. Som sagt ett riktigt fynd, H&M LOGG 198:- Det ser lite ut som manchester när man ser bilderna men det är vanligt tyg med smala ljusgrå kritstreck.



Camilla, tja...kesopizza är kanske att överdriva men hela pizzabotten är keso nästan.man mixar ägggulor och keso till en slät smet, vänder i hårt vispade äggvitor och ev lite riven ost, breder ut på en plåt och gräddar typ 20-25 minuter sen tar man ut den o lägger på pizzafyllning som vanligt. Tror Anna har lagt ut det mer exakta receptet på sin blogg.

Det är bara två dagar till vägning, kämpa kämpa!!!
Tack alla som kommenterar, det är så kul så ni anar inte. Nu ska ja ta och fixa länkar till alla o sen ska ja ge mig ut på en runda och kommentera era fina bloggar! kan vi inte ha en utmaning nästa vecka? nån som har en bra

Garderobsfunderingar...

God kväll kära vänner!
Idag har jag varit så sjukt måndagstrött, så gissa vad jag "lagade" för kvällis? Korv! inget annat, bara korv... och ketchup! Det var sådär gott faktiskt. Men imon får det bli skärpning. Hittade tre portioner kesopizza och en portion lasagne i frysen. Så nu måste jag köra på här fall det ska bli några siffror att hurra för på fredag. Jag var så lack idag för jag var verkligen skitaduktig igår o så hade jag gått upp sen i lördags!!! ligger bara ett hekto minus på veckan!!! Sådana här dagar när man verkligen borde känna en hej dundrande motivation vill jag bara kränga i mig choklad, det är ju skit samma ändå!!!

Men då, mitt i allt depp, kom de.... som ett brev på posten!! Mina nya GI-böcker! De verkar bra, speciellt Ulrikas bästa... Massa mumsigt i den, fast det mesta verkar vara mer för det långsiktiga, jag kör ju lite av en rivstart nu, tänkte göra i det i sammanlagt tre veckor, två kvar alltså, så får vi se vad vågen visar sen... Men efter det ska jag testa på laxburgare o allt det andra mumsiga i boken!



På väg hem från skolan idag så var jag tvungen att stanna till på H&M här i Kalmar ( inte där jag jobbar alltså, jag jobbar ju på Öland) för jag hade ringt o hängt undan lite grejer, en lila skjorta o en vinröd topp (bild 1 o 2 i förrförra inlägget), sen hittade jag en assnygg grå väst oxå, så jag shoppade loss lite där o när jag kom hem började jag prova massa kläder hit o dit, upptäckte mitt i allt att min garderob verkligen behöver städas o framförallt RENSAS UT! Men det ska jag inte göra förrän jag är nere på ca 64-65kg, då tror jag nämligen att det mesta i garderoben passar igen. o man vill ju prova grejerna o slänga ut det som inte är snyggt, inte det som inte passar. Tror jag kommer rensa ut ett ordentligt lass, en sopsäck blir det säkert (som sist alltså) åh jag längtar, hoppas det går fort!!


Här ser ni kaosgarderoberna!! Hujedamej!
Men där finns mycket snyggt oxå ävan fast man inte kan se det just nu!

Ja, det var nog det jag ville lätta från mitt hjärta ikväll! Imon slutar jag skolan tidigt och ska raka vägen hem och tvätta lite o sen ska jag fika med Hanna på stan, det behöver jag, nån att prata av mig med!! En kaffe kan väl inte vara så farligt att ta va? hoppas inte för det går åt gaaanska mycket på skolan, är man lärare så måste man dricka kaffe!!

Ha en skön måndagskväll allihopa!
e.

och just det...

...jag har mailat in en jobbansökan ikväll, ett årsvikariat på en friskola i matte/no. Hoppas hoppas. jag har ju egentligen inte behöriget i matte, men men, man vet aldrig! Håll tummarna!

sov gott...igen
e.

Söndagskväll

Det är så kul att läsa o svara på alla fina kommentarer! Tusen Tack igen! O vad många roliga bloggar det finns där ute som man inte hade en aning om att de fanns!! Åh de är så himla kul!

Ja, idag har jag jobbat o hittat ytterligare lite snygga grejer som jag ska köpa... bl.a dessa...


bilder lånade från hm.com

Usch, jag känner verkligen att ja hade behövt en ledig dag nu, blir ju så stressigt när man har fem veckors praktik mån-fre och sen jobbar två helger av tre, vilket självklart sammanfaller så lämpligt att jag på dessa fem veckor bara är ledig 2 dagar!!! (helgen i mitten) men men, det ska kännas att man lever. Det som iaf  är skönt är att skolan slutar ganska tidigt, jämfört med hm så man kan ofta slappa på eftermiddagarna. Imon tänkte jag försöka skippa ämneslagskonferensen o dra hem vid tre, hoppas!

Tyvärr förlorade KalmarFF svenska cup-finalen idag, skit! men vi tar allsvenskan ist!!! HEJA!

Jag var lite trött på nyttigheterna idag, men så läste jag alla era fina bloggar och kommentarer o vips så kom motivationen tillbaka!! heja heja, nu kör vi en vecka till!!

Nu fortsätter "Mord i Sinnet", det är så grisigt o äckligt o skitbra!!
Sov gott!
e.

Min tuffa plan håller, än så länge!

Först och främst: TACK till alla som kommenterat o gratulerat mig till första veckans slit! Jag bkir så glad så glad när jag fr så fina kommentarer, Tyvärr hinner jag inte svara på de nu för jag ska snart iväg o jobba. Men ikväll när jag krypit ner i soffan med en kopp te lovar jag att svara alla!

Och min plan håller. Jag hade tänkt så här, att eftersom jag väger mig på fredagar så kan jag unna mig en liten munsbit på helgen o ändå ha många nyttiga dagar kvar till nästa vägning. Så jag har gjort såhär att på lördagkvällar har jag lite paus, inget frossande i godis o läsk men ändå, lite gott! Igår blev det middag hos svärföräldrarna, kallops o potatis, lite äppelkaka till efterrätt och ett par glas vin! alldeles lagom och jag kände ändå att jag lyxade till mig lite! o jag höll exakt samma vikt i morse som igår morse! mycket bra! Nu väntar 5 stenhårda dagar till fram till nästa vägning! jobba jobba!

En annan sak som jag bara måste säga är att jag hittade sjukt mycket fina grejer på jobbet igår, det märks att man inte jobbat på ett par veckor för jäklar vad mycket snyggt det kommit in, hängde undan säkert 7 plagg!! kan lägga upp bilder ikväll så ni får se vad snygga grejer jag ska köpa när lönen kommer! men det är bara överdelar, känns lite för tidigt att köpa byxor o kjolar än, för om några kilo passar de inte! tröjor däremot är inte lika farligt tycker jag! Hihi!

Nu ska jag slänga in mig i duschen, koka ägg och sen dra till jobbet!
Ha en skön söndag, skrivs ikväll!
e.

Vägning nummer 1.

Det här blir ett superkort inlägg, me ville bara skriva om vägningen innan jag drar till skolan...
och...veckans resultat blev... trumvirvel...

Vikt: 68,9 (-2,6 kg)

Jag är helnöjd med det, känns alltid bra med en rivstart, men jag vet oxå att det inte kommer bli sådana fna siffror varje vecka!

Men idag är jag nöjd!! Tjoho! Ska fira med att gå på kompetensutveckllingsdag o lyssna på trista föreläsningar. Men det är lugnt. Idag är inget tråkigt!! Jag skriver mer ikväll!!
Ha en skön fredag!! Wey, snart helg!!
e.

Bad day gone good...

Ja, som ni märkte hade jag en kass morgon idag. Var trött på ägg, trött på att inte få äta bröd, trött i almänhet. Men det släppte nån gång under eftermiddagen. Jag tror det släppte under den sköna promenaden hem från skolan, i solen, men en sambo o en hund som mötte mig på halva vägen!

Däremot har det blivit alldeles för lite mat idag, det blev lite halvsen frulle o sen kom jag inte hem från skolan förrän halv fem o åt nu vid halv sju. inte ens ett litet mellis har slunkit ner, illa! men nu är jag mätt o god iaf. Glömde ta kort på min mat idag, men det var ett av mina bästa som stod på menyn; mozzarella, tomat och parmaskicka, ringla över olivolja o lite salt o basilika eller pesto! MUMS!

Imorgon hoppas jag mina nya GI-böcker kommer så där kanske man kan få lite tips på roligare frulle än de där himla äggen! fast det är smidigt med ägg, det är lite bara tugga o svälja. o jag vet att det är nyttigt och så... däremot lunch o middag lägger jag gärna ner mer tid o energi på.

Wiiie, vet ni vad det är för dag imon??? VÄGNINGSDAG!! ska bli så spännande att se vad vågen stannar på efter första veckan!! Håll tummarna!! Nu ska jag svara på kommentarer o sen slappa ner i soffan, Top Model ikväll, like every day!
Hare!
e.

Idag är det tungt...

Har inte varit vaken många timmar men känner redan nu att idag kommer det bli tufft... En sån där dag man bara vill ska vara över och avklarad. Jag kom på mig själv med att verkligen längta efter en macka o oboy till frukost idag när jag stod i skalade mina jävla ägg!! Åh jag är så trött på ägg idag!

Tur att jag har superkort dag i skolan idag, så behöver jag inte gå runt där o ha sug i magen iaf, när jag kommer hem vid fyra ska jag kolla på "planet earth" o slappa i soffan! Jag känner även att en förkylning är på gång i min kropp, skit med! orkar verkligen inte kämpa med det OXÅ nu. Ska köpa esberitox o kan jang idag så hoppas jag att jag kan kväva den.

Återkommer ikväll..
MORR!

Sug!

Idag har jag haft en riktigt lång dag i skolan, 8-17. Men nyttig (dock inte så god) lunchlåda intogs óch även mellis på em som jag annars brukar slarva med. Men det fixade jag, när jag kom hem helt slut var jag så sugen på något gott. jag höll mig ändå och gjorde kesoplättar, de är ju så sjukt goda! Sen gjorde sambon vitlöksbaguetter och jag bara kände hur mycket jag vill ha de o cola, jag fuskade i mig en bit men sen var det stop!! Ganska nöjd med mig själv ändå. Ibland kan man ju bara inte stå emot, men om man kan hålla sig till EN bit då så får det väl gå an! Nu blir det bara vatten för resten av kvällen eller kanske en kopp te om jag orkar! haha!

Usch, det här blev ett råkigt inlägg, inte ens en bild som passade för dagen hittade jag!
Imon har jag nog mer blogglust!
veckovägningen närmar sig med stormsteg, jag har fuskvägt mig lite..."det går bra nu"...

TUSEN MILJONER TACK ALLIHOPA FÖR ERA KOMMENTARER!!
/e.


Sovit på soffan.

Ja, och det är både skönt och oskönt, det är fullkomligt vdrigt när man vaknar och benen somnat av samma ställning i en timme, nacken e lite stel efter att ha legat på armstödet. Men det sköna är när man lagt sig tillrätta för att kolla på något bra på tv, för mig: Planet Earth! (Är ju naturnörd!) med filten upp till öronen och man blir lite skönt trött, Mmm. Nåja, nu har jag både vaknat, lagat och ätit mat, idag blev det äntligen LAX! Den har legat i frysen i några dagar och bara väntat på mig, med grönsaker och romsås var det fina fisken! ;-)



och jag vet själv hur det är med bloggar o så, de roligaste är de med en massa bilder, så jag tänkte ta lite kort på mig o vovven idag när ni var ute o gick, men just då började det tokegna, så kameran fick stanna hemma. en annan dag! Men jag har ju andra kort på qvintus så han kan ju få vara med ändå!



Idag har det lixom rullat på ganska bra så har inte hunnit fundera så mycket på maten, mest bara ätit utan att tänka. De dagarna är lätta. Det är nä man börjar fundera för mycket som det blir svårt, i alla fall för mig."Åh jag längtar efter pizza o cola... EN chokladbit kan jag ju ta... varför är inte ljust bröd nyttigt?" Då drar tankarna lätt iväg och man pker dit på nåt onyttigt. Men inte mig, inte nu... JAG LÄNGTAR EFTER MINA JEANS!!

Ikväll måste man välja på TopModel 10 och Idol... men jag sviker inte Tyra o modellerna så lätt. Wanna be on top..? Åh, nu kom jag bara på en sak som jag måste göra! en tv-lista!! Mina fem bästa tv-program är...
1. TopModel
2. Du är vad du äter
3. CSI
4. Vänner
5.Lyxällan

Andra bloggare, gör en ni oxå!! Det är lixom lågstadiet all over again!!
ha en mysig kväll, skrivs imon!
.e.

Äh vad fasen...

Det kändes så himla tomt o trist på min framsida här så jag tänkte... "Äh vad fasen, I´m going public!" Jag är ändå stolt o nöjd med mig själv som startat den här bloggen, vilket jag aldrig trott jag skulle våga. Sådetså! Därför slängde jag dit en bild, från i somras tror jag den är!? Ska även ta och skriva i lite om mig själv i de där rutorna, intressen osv...


Nähä, en ruta av den här o min kväll är gjord! För det ingår inte 70% choklad i utmaningen denna vecka!

Rekord! 20 läsare idag, men inte en enda kommentar, *pik*
e.


Det går bra nu...

Det är lite såhär när man ska starta upp ett nyttigt liv...

Dag ett - jag SKA men åh jag vill ha choklaaaaad. Jag blir aldrig mätt på det här, var är pastan? Åh choklad... Ska jag ta en bit... NEJ, nu gäller det. wow, jag klarade första dagen, nu kan det bara bli lättare!
Dag två - Börjar dagen asnyttigt, jag är så duktig. men just det, vänner på middag ikväll, med vin. jaja, jag ska BARA äta sallad o kött iaf. Hm, en liten bit potatisgratäng kan jag ju ta. Oj, en normalstor bit gled ner, skit med, men ingen efterrätt, jaja, den var ändå inte god sådetså.
Dag tre - Värsta dagen! Sockerabstinens så in i...jag skiter i det här, ge mig gräddbollarna! oj jag åt två! inte bra, men jag åt ju nyttig frulle så det kanske blir plus/minus noll iaf. imon ska jag vara skitduktig igen, ut o gå jättelång ska jag. jodå.
Dag fyra - äntligen i balans. Är inte sjukt sugen på sötsaker längre och längtar nästan tills jag ska åka o handla massa nyttig mat. Hoppas folk ser att jag bara handlar nyttigt? hoho, kolla i min vagn!!

Och där är jag nu..ganska nöjd med det hela. Kvällsmaten bestod av fritatta med burkkantareller ist för burkchampinjoner men även med fetaost o tomat i. Det är godare med champinjoner så det blir det nästa gång. Till fritattan serverads kassler o sallad. mums för kassler!



Sen upptäckte jag en rolig grej med min kamera. eller upptäckte o upptäckte, jag vet ju att det finns makro på den men har inte testat det innan, det gjorde jag, o jag insåg att man inte behöver gå ut i naturen för att ta fina naturbilder, se själva, min orkidé (som jag är löjligt stolt över att jag fått att blomma om) och min hjärtan-på-tråd!





Nu ska jag ta och diska, gå ut med hunden och sen slappa i soffan, hoppas det är lite bra på tv ikväll!
O med annas utmaning går det bara fiint. Idag har ju varit en bra dag! men det blir nog svårare framåt helgen!
Ha det fina alla kämpar!
e,

snabb lunchblogg

Är hemma på en snabblunch nu, har himla skönt shema på min praktik så jag kommer alltid hinna hem o gå ut med hunden och äta hemma. Det gör det så himla lätt att äta nyttigt tycker jag! Idag blev det tacos så jag håller mig mätt hela eftermiddagen när det är konferens, sömnpiller!! men en kopp kaffe så ska det nog gå!



Återkommer säkert ikväll för jag är hemma själv o har inget speciellt för mig! :)
hepp!
emmy

svamp!

Idag har jag o samror jag att sambon varit ute i skogen i flera timmar och plockat svamp, vi hittad lite kantareller, men jag ägnade lika mycket tid åt att fotografera diverse oätliga svampar o annat skoj! Men lite kantareller blev det i alla fall och jag var tvungen att fuska i mig en kantarellmacka i kväll! Men jag känner mig ändå lugn. Man måste leva oxå o kan inte hetsa upp sig för en rågmacka! Om det ska va bestående så tror jag sakta med säkert är melodin.

Här är lite bilder från dagen...





Imon börjar praktiken, det ska bli välkommet med rutiner, tycker det är så mycket lättare när det blir lite mer uppstyrt och så. Har kesoplättar i kylen så lunchen imon är räddad, men direkt efter skolan imon så måste jag handla lite så jag kan förbereda llite fler nyttiga lådor!

4 dagar till vägning, spännande! och en morot större än jag kunde ana!!
Kul att det börjat droppa in lite läsare oxå, även det en morot som heter duga! kommentera mera! :)
Ha en ljuvligt skön söndagkväll!
m.

Min metod!

japp, nu tänkte jag skriva ett inlägg om hur jag ska komma i smaljeansen! Jag vill oxå berätta hur det sett ut tidigare i mitt liv, det är nämligen så att när jag var liten var jag LITEN, fram till gymnasiet var jag smal som en speta, trånade fotboll hade egen häst och åt hyffsat. Däremot var jag extremt petig med maten, och är ganska petig fortfarande egentligen fast jag lärt mig äta både majs, svamp och te. Däremot finns det vissa grejer jag aldrig kommer kunna gilla: broccoli, paprika och sparris går fetbort! Hur som helst, på gymnasiet slutade jag med fotbollen och sålde hästen, började extrajobba, men lite pengar i plånkan upptäckte jag att jag kunde köpa godis, mycket godis, hela tiden! o så har det fortsatt. Det är min största last, godis i alla former, choklad, sega gelegodisar och för att inte tala om...skumgodisar!! Även bröd ligger mig varmt om hjärtat men kakor, tårtor o sånt där kan jag utan problem vara utan. På sista tiden har även coca colan gjort ett återtåg in i min kyl och ner i min mage. inte bra, men det hoppas jag inte ska bli för svårt att avstå ifrån, skulle det bli kris får jag väl ta mig en cola zero, o de är ju inte ens lika goda så då tröttnar jag förhoppningvis, haha!

Nu till metoden, GI! Jag har kört med GI från o till i ett par år och pendlat upp o ner i vikt som en jojo. Denna gången ska det HÅLLA, därför är jag inte lika stressad. Bättre att dettar ett tag o stannar på trivselvikt än att jag går upp allt igen. däremot kör jag lite av en rivstart nu i början för att komma in i det ordentligt, inga kolhydrater what so ever i ett par veckor, o sen börjar jag nog så smått med frukt, grovt bröd osv... För att få lite ny inspiration så jag har beställt två böcker med GI-recept idag, "GI - dag för dag" och "Ulrikas bästa GI-recept". har redan 3-4 böcker men behöver lite ny inspiration o nya recept att testa på så det hoppas jag ska bli en bra hjälp på vägen.

Kunde inte hålla mig från vågen i morse, o det är ju sjukt vad det märks på bara en dag, iofs vet jag ju att det handlar om att jag tappat mycket vatten, men ändå. det ger en sporre direkt att man vill fortsätta! Ni (om det nu är nån som läser) får snällt vänta till fredag innan jag officiellt väger mig o publicerar det här, bara det är en otrlig sporre.

Nu ska jag slänga ihop en fritatta till lunch, med champinjoner, tomat (min bästa grönsak) och oregano!
Hepp.
m.


Första dagen på resten av mitt liv..

Min mormor har en liten tavla i köket med den texten på, en av de få tavlor i hennes hus som inte är sydda! O den tavlan har iaf hängt där sen jag var liten o nu kom jag o tänka på den o den passar ju in ganska bra just idag.

I morse var det invägning, hujedamej, vågen stannade på 71,5 kg. så det är nog nåt kilo sen den där startbilden, men de får vara kvar, jag orkar inte ta nya. Så nu vet jag vad jag har att kämpa från. Det hade ju varit så coolt att komma under 60-strecket,  men det är kanske orimligt. 10 kg ska bort iaf! 

Jag har även funderat på det här med vägning, hur ofta ska jag väga mig? jag hade önskat att jag kunde hålla mig till en gång i veckan, men jag är för nyfiken för det så blir säkert lite oftare. Däremot kör jag nog vägdag på bloggen, o eftersom jag började idag så är FREDAGAR nu min officiella vägdag!

Har kick-startat mig själv idag på lite olika sätt, började dagen med en morgonpromme vid havet, sedan blev det frulle med ägg och citronyoggi. Sen for jag o några kompisar iväg på roadtrip till skopunkten, 3 par stövlar inhandlades, mycket nöjd, nu kan hösten komma, o med mina 4 heta klänningar jag köpte i veckan kommer jag bli het! haha! Hursomhelst så fortsatte dagen med lunch/middag som bestod av tacos, utan bröd såklart! o nu ska jag ta en proteinshake och krypa ner o kolla lite tv.

Jag är nöjd, första dagen brukar vara tung, men jag har verkligen kämpat på och det var inga problem att stå emot godishyllorna på rusta så jag är full av energi och sug att fixa det här! heja mej!

Ha en skön fredagkväll!
m.


Välkomna!

Här är min blogg om hur jag SKA komma i mina smaljeans! Det är invägning imon och sen kör jag på så in i helvete! Har följt en massa andra viktbloggar på nätet ett bra tag, lite i smyg. Jag ska börja ge mig till känna nu och hoppas på att nån kanske även läser min blogg då och då.

 
Det här är mina before-bilder, tagna för ett par dagar sen. Usch usch för den magen och rumpan.


Och här är målet med det hela. Mina fornarina i stl 29. jag ska, jag ska!

Jag skulle gissa att jag är en sisådär tio kilo från att komma i jeansen, o inte bara komma i, de ska sitta snyggt oxå. Inte en massa bubbelmge som trillar över linningen!

Välkomna att följa min kamp!
m.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0