Äntligen har våren kommit till Kalmar!

jahapp, första tävlingsdagen är till ända! Det har gått bra. Jag gick en runda på stensö innan, enochenhalv timme i solen, ljuvligt! o så har jag lagat en massa nyttiga matlådor, så nu kan jag jobba resten av veckan om det behövs utan att stressa upp mig för att jag inte har mat!

Har inte så mkt mer att skriva utan att det har varit en bra och nyttig dag!


Stensökanalen

Imon, om det inte blir jobb, ska jag kanske klippa mig, lugg eller inte, det är den stora frågan!
Tjing Pling!
e.

Inte så illa som jag trodde faktiskt!



Ja nu är det igång!!! tävlingen, tjockisarna mot fettona! Mitt lag, tjockisarna kommer vinna LÄTT! jag hade invägning idag och det var inte fultl så illa som jag trott, 64,9 stannade vågen på, 1,5 kg plus och det efter en vecka fylld av bröd och godis!! Blä! men nu sitter jag här o äter min nyttiga frulle igen, härligt. och lite komiskt är det att 1,5 kg är målet för oss alla dessa tävlingsveckor!! så när vi tävlat klart ska jag vara tillbaka på lägsta-noteringen igen!

Sassa Brassa - Mandelmassa!!!
e.

sååå trött!

men jag är en plikttrogen jävel så här kommer en snabb kvällsblogg!

Det har varit ett par ordentliga ätardagar nu, har inte haft ork o lust att ta tag i saker. men nu, tack vara sara, så är jag laddad igen! en tävling ska gå av stapeln... ey! jag fick en idé... kan vi inte dela upp oss i två lag och tävla mot varandra??? löjlig tändning!!

Men en god vän sa en snäll sak i onsdags (eh... igår) "Gud vad smal du blivit, det syns verkligen!" Jag blev stolt som en tupp! På morgonen när jag skulle välja kläder hade jag siktet inställt på min svarta jeanskjol... den föll av! men jag älskar den kjolen så får nog köpa en till i mindre storlek, den kostade bara 149:- ja, så får det bli!

Det var läget! de kilorna som kan ha smugit sig på nu ska bort direkt!!! sådetså!
sov gott alla!!
e.


och förresten, vad hände med våren? kom tillbaaakaaaa!

Usch och blä...

...så känns det nu. Jag har börjat småfuska lite... lite bröd, lite godis. O så hade jag ju tänkt att jag skulle ut och gå varenda dag denna veckan, vad händer? jag cyklar omkull o skrapar upp knät så in i... kan inte ens böja på benet nu utan att det gör ont. skiiiiit!

Men misströsta inte gott folk! Jag har en plan. Jag förlänger min rivstart en vecka, det är nämligen så att jag ska på fest nästnästa helg och DÅ ska jag vara nere på 62,5. som sagt så är detta långsiktigt och jag tänker inte stressa mig ner det sista kilot, det kommer funka ändå! Jag har en känsla av att det blivit lite plus nu ett par dagar, men men... jag kämpar på igen fr.o.m imon så är GI-Hitler tillbaka! Yeah!!

Jag var lite deppig när jag tänkte att "äh, jag skriver väl en blogg då!" Men nu är jag pepp igen! Tjoho! Men shit, nu kom jag på att jag lovat bjuda på smörgåstårta imon! jaja... jag kör skitnyttigt resten av dagen så får det väl gå an! Hihi!


Här är jag o hanna på festen i lördags!! aka grogghaggorna!

pepp pepp pepp pepp
e.

Snart är det party!

Sitter o lyssnar på Lundell och laddar för fest ikväll, först bär det av till Carro för pizza o vin (ibland måste man ju få njuta lite av livet) sen blir det korridorsfest (kind-of) hos Jill! Kvällen avslutas såklart på kåren!

Kameran är med så imon kan jag ev bjuda på några kort från tillställningen!

Annars så har dagen varit lugn, skidor o kaffe i soffan, piffing o snart är det typ kväll! haha! Hoppas alla får en lovely lördag. Min kommer bli kanoners!

Fridens!
e.


Firar lite...

... och inte bara för att jag gått ner exakt 6 kg utan även att mina jeans som innan kallades för smaljeansen nu passar. Det är alltså inte de äkta smaljeansen som är på, men ett par likadana fast ljusa. Däremot provade jag de äkta smaljeansen innan o de är inte helt långt borta faktiskt!!! Jippie!



Det här är visserligen en gammal bild, men jag orkade inte ta en ny, men det är de  där jeansen som nu sitter perfa! o tack vare en viss morbror fredrik ska hålen på låren lagas. Köpte sånna här jeans-lagning-lappar idag som jag ska stryka på. Sen har man helt plötsligt ett par nygamla jeans man kan ha! Jippie igen!

Men nu... let's dance och vin!
e.

VECKA 12- vägning... eller... det var preeeeeciiiis!

Sista veckovägningen i rivstarten är avklarad...

Start: 69,5 kg
1v: 66,7 kg (-2,8 kg)
2v: 65,8 kg (-3,7 kg)
3v: ingen vägning
4v: 65,4 kg (-4,1 kg)
5v: 64,1 kg (-5,4 kg)

Idag: 63,5 kg (-6 kg)

Det blev på grammet vad mitt mål var! jag är asnöjd och supertaggad att ta sista kilot nu den här sista veckan! Heja mig! Vad jag vet så ska jag inte jobba något nästa vecka, det kan visserligen ändras men jag hoppas hur som helst att jag kommer kunna ge mig ut på lite mer promenader sista veckan. Tror det är ett måste för att nå mitt mål. Jag måste nämligen erkänna, det har varit väldigt dåligt med promenader hittills, visserligen kutar jag runt endel när jag jobbar, men det är inta samma sak. Skärpning!

Nu ligger jag i sängen och kollar på efter tio, skönt med sovmorgon! ey..jag är ju ledig idag... kanske en promme innan frulle? eller framåt em? har ju världens chans nu att ta en promme redan idag!  gött!


Den här rosen växte vid vårt hotell när vi var i Side, Turkiet. Det var ju ett
tag sen, men våren är här nu och ja... tyckte den passade!


Ha en ljuvlig dag!!
e.


Hoppas, hopppas, hoppas!

Efter mitt förra blogginlägg har jag inte varit lika duktig som innan, inget frossande i choklad direkt, men ändå, jag har inte skött mig exemplariskt. Å andra sidan kan jag inte gräma mig så fort jag njuter lite av det goda livet heller. Balans är nyckelordet. =) Däremot borde jag kunnat hålla mig på mattan nu eftersom det är såå lite tid kvar av rivstarten, bara dryga veckan!

I morgon får vi se vilka spår de sista dagarna satt, vin på puben o sjösjukan igår, ost och yoggi mitt i natten och lite småsnask idag! Efter vägningen imon vet jag oxå hur mkt jag ska kämpa mig ner sista veckan... hoppas hoppas det inte är för mkt över ett kilo kvar då! hoppas, hoppas, hoppas!

Morgondagen är aningens oviss... antingen (och förhoppningsvis) blir det färd till Hilda i vmo framåt två-tiden, hoppas hoppas hoppas! eller blir det städning, solning, spa och en sväng på stan eller möjligtvis kan det bli jobb, men jag tror det knappast!


Thinking of you!

Håll tummarna imon!
e.


Det kan, ta mig tusan, funka!

Ja nu börjar jag faktiskt känna att det här KAN gå hela vägen. Rivstarten är över om 10 dagar och med tanke på de fina siffrorna jag såg på vågen i morse kan det faktiskt funka! och det känns helt underbart!! men först siktar jag in mig på fredagsvägningen och det hade varit skönt att ha lite till godo inför sista veckan, men vi får se vad resultatet blir!

Annars så kommer jag ägna ett par dagar på jobbet nu o sen blir det helhelg med hilda! Det blir Värnamo, växjö, nöbbele och det hela avslutas med fest i kalmar på lördag kväll, hos Jill! Som vanligt ska jag kämpa med att hålla det så GI-nyttigt som möjligt! hittills har ju faktiskt helgerna inte varit så stora problem som jag först trodde! så hoppas det funkar denna oxå!

Nu ska jag fixa naglarna och slappppaaaa!
peace out!
e.




Funderingar kring det här med slutmål...

och det här är vad jag kom fram till... jag kommer inte bestämma vad mitt slutmål ska vara förrän efter rivstarten är avklarad! Då ska jag känna lite på det och se vad som blir nästa projekt. Jag gissar att jag går direkt från rivstart till slutspurt! =) Kanske ett slutmål runt 60 kan vara rimligt, eller tänk... 59,9... DET hade jag velat! men, vi får se!

Dagen har varit väldigt lugn och skön... har laddat kylen och frysen med matlådor, handlat lite mat och tvättat vinterjackan... Nu sitter jag i soffan, kollar på doctors och äter chorizo, morotsstavar, oststavar och en delikat dip! jag vet inte, men jag blev helt galet sugen på korv innan idag så därav den lite konstiga middagen! haha!

Om en stund kommer Tessa på fika, endast kaffe för min del.. men det är sällskapet som gör en fika trevlig o det känns som om vi har massor att prata om!

Det var rapporten från dagen! =) Hoppas ni har en bra dag där ute!
e.


I väntan på Beck!

Sitter här i min soffa och inväntar Beck, är lite skönt söndagstrött och det ska bli så mysigt att krypa ner under filten o kolla in Gunvald o grannen! I like!

Helgen har varit lite av en halvpaus, tror nog att jag ligger på +/-0 sen fredagsvägningen, så imon är det jag som laddar upp med nya matlådor. Men det är skönt, ibland måste man unna sig ngt gott oxå. Det ska ju trots allt hålla i längden och då kan man inte vara stenhård varje dag! Behövde den här helgen för att samla krafter till de sista 1,6kg som ska bort inom två veckor, jag ska, jag ska!!

Nya tag är tagna inför den nya veckan!
e.



Jeansen hänger i röven!

Ja, inte smaljeansen då... de går fortfarande inte riktigt att knäppa... men mina mellanjeans... från börjar fick jag inte på mig de, sen kunde jag knäppa de, sen satt de okej o nu hänger de i röven! Goda nyheter kan man tro, men vad fan ska jag ha på mig nu!? Hmm... angenäma problem antar jag!

Annars så har jag börjar fundera över vad jag ska göra efter rivstarten är avklarad... och förhoppningsvis inte bara avklararad utan även uppfylld! alltså att jag gått ner 7kg på 7v. Jag vet att det är sjukt bra jobbat o allt, men de där smaljeansen kommer inte glida på utan problem om 1,6kg, det är en sak som är säker... då finns det tre alternativ...

1. Bränn jeansen o var nöjd!
2. Låt jeansen ligga kvar i garderoen o var nöjd!
3. Fortsätt kämpa de sista kilorna! Glid i jeansen och var skitnöjd!


Jag ska sova på saken! =)
Skrivs imon!
e.


VECKA 11 - vägning

Start: 69,5 kg
1v: 66,7 kg (-2,8 kg)
2v: 65,8 kg (-3,7 kg)

3v: ingen vägning
4v: 65,4 kg (-4,1 kg)

Idag: 64,1 kg (-5,4 kg)

God morgon mina vänner!
Detta blir en snabb blogg för jag ska strax slänga mig in i duschen, käka frulle med maja o sen bär det av till HM... Men jag är nöjd med resultatet, mest nöjd är jag håller min plan på ett kilo i veckan! Det är bara två veckor kvar nu, det betyder två kilo... fast jag ligger liiite före ju, så det är skönt! 1,6 kg kvar med andra ord! Det börjar närma sig!

Ha en skön dag!!
xoxo
e.

Mycket känns väldigt bra!

Faktiskt så mår jag väldigt bra nu.... det beror på massa saker tex att viktresan går spikrakt åt rätt håll, underbara hanna och underbara jill, våren är på väg, har träffar bokade med maja, hilda och anna. Dock ej samtidigt men ändå, saknar de jättemycket! Jag trivs på jobet, trivs i vårt lilla kollektiva boende och mongonageln som jag klämde i dörren får några veckor sen börjar ordna upp sig, haha!



Nu ska jag ta mina kesoplättar och rusa iväg till jobbet!
Ha en ljuvlig dag alla!
e.

Vi kan kalla det för brytpunkten...

För att citera min oerhört virriga men snälla examinator när jag skrev examensarbete förra terminen! Det känns som en brytpunkt idag, vet inte riktigt varför egentligen, men jag börjar faktiskt SE resultat, alltså rent visuellt tycker jag faktiskt att de syns och vågen var oerhört snäll i morse. Det kan bero på att jag de senaste dagarna ätit alldeles för lite, o det är högst ofrivilligt. I lördags åt jag lunch på jobbet o sen var det hem o piffa och första drinken var klar vid sex-bläcket. Jag o Hanna satt i köket och konstaterade att vi borde äta, men ingen var hungrig då. Vi tar en diptallrik på puben om vi blir hungriga! Ja, smart plan! Sen var det party party, en riktigt trevlig kväll blev det! Men söndagen var inte lika trevlig, mådde lite illa o kunde verkligen inte få ner något annat än kaffe på hela dagen, efter jobbar vid fem typ åt vi däremot varsin hemmagjord deluxe-räkmacka! massa räkor och majjo! mums, sen slängde jag mig i soffan o låg där resten av kvällen!

Jag lovade i ett svagt ögonblock att bjuda på ett par bilder från kryssningen, hmm... borde inte lovat det, men här kommer några som är officiella! Fina dagar med fina tjejer!!


 


Idag är jag otroligt ledig faktiskt, tog en rejäl sovmorgon, när Linn lagade lunch fixade jag frulle! haha! Nu har jag suttit o läst alla era bloggar och lyssnat på Lundell! alltså "En stockholmstjej igen" är min nya favvo!

och på tal om låtar så vet jag att Hilda o de hade en utmaning på sina bloggar en gång, lista dina fem bästa låtar... en ALL TIME HIGH!! Jag utmanar: banan-sara, sanna, emma, hallonpajen, ner40kg och cornelia! och alla andra som är sugna!!

1. Ulf Lundell - hur man nu ska kunna välja EN låt!?, men det får bli "En stockholmstjej igen" Fast jag skulle lika väl kunna ta 25 andra!!
2. Lars Winerbäck - lite sammma problem här, men "Kom Änglar" ligger bra till!
3. Melissa Horn - Sen en tid tillbaka den här texten är heeeeelt underbar! "Allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort..."
4. Rihanna - Pon the replay, kan inte hjälpa det, men bättre partylåt finns inte!
5. Lisa Ekdahl - Kan någon själ begripa, det är något med melodin o texten tillsammans som funkar för mig!

Guuud vad svårt det var!! Hade hur många som helst att välja på, men WTF, ibland får man bara bestämma sig o köra på det, Jag älskar alla de här låtarna! Synd att inte Abalone Dots, Ani di Franco eller Dave Matthews band fick plats på listan, men sånt är livet! Nu ser jag verkligen fram emot att läsa era listor!



Fridens liljor
e.

Gör ett litet test och bjuder på en bild från kryssningen!



Det verkar som om mitt mobila bredband vaknat till liv igen, det var något fel med 3G-masten i mina hoods så det var därför jag inte kunde lägga ut bilder. Men nu verkar det fixat så... heja heja, jag kan nu lägga in bilder igen!

Dags att sova! Kul tjej, men imon är det fest!
e.

VECKA 10 - vägning... eller HURRA!

Jaha då ska jag ta o redovisa morgonens vägning, jag hann tyvärr inte innan jag drog till jobbet, prioriterade frulle med hanna i köket! Men så här gick det...

Start: 69,5 kg
1v: 66,7 kg (-2,8 kg)
2v: 65,8 kg (-3,7 kg)

3v: ingen vägning

I dag: 65,4 kg (-4,1 kg)


Jag säger bara en sak... JIIIPPPPIIIIIEEEE! Jag trodde aldrig att det skulle gå men jag ligger i fas med mitt ett kilo per vecka-projekt så jag är såååååå glad!

Tyvärr hinner jag inte blogga mer nu för jag o hanna ska dippa morötter och oststavar o kolla på let's dance!!
Hurra för mig!!
e.


Det var den bästa, den bästa, den bästa film jag sett!



Ikväll har jag sett "Män som hatar kvinnor" och jag veeeet, alla har läst böckerna och alla älskar böckerna! Men jag måste ändå bara få skriva av mig för det där var nog den bästa svenska film nånsin. För min del kommer LOTR aldrig petas ner från första platsen på listan över de bästa filmer i hela världen, men jag lovar den här kommer inte långt efter!!! Kan knappt bärga mig tills dess att tvåan och trean kommer!!!

Annars så har dagen flytit på, var ledig från jobbet så har fått endel husliga bestyr avklarade, matlådor och tvätt t.ex.

Imon är det veckovägning!!! jag är lite nervös faktiskt. Vet att det inte kommer bli ngt minus från förra vägningen som var typ två veckor sen, fy jag har varit lite slapp ett tag nu. hur som helst hoppas jag att jag ligger där runt 66-strecket. För att hålla min rivstartsplan på 7kg på 7v borde jag hamna på 65,5 men det känns lite orimligt! jaja, håll tummarna så hoppas vi på det bästa!!

Jag har äntligen fått Spotify förresten, denna underbara lilla uppfinning som gör att jag helt plötsligt kan spela all musik direkt från datorn, utan att behöva koppla in min externa hårddisk när jag har all musik o alla bilder! Tjoho!

Det var allt för nu! Dags att sova så jag orkar jobba imon!!
e.

Försvarstal... I'm sick of it!

Idag efter jobbet skulle alla gå på afterwork till Harrys, jag kände lite att jag inte ville, för nu har jag precis kommit igång med det här nyttiga igen. plus att jag blir helt trött av penicillinet o alla skulle dricka öl eller vin o eftersom jag fortfarande går på just penicillinet, kan jag ju inte dricka, o eftersom jag går på GI kan jag inte äta! haha, nej få, men vi var där lite över åtta, få in maten vid halv nio är för sent för mig alltså. o vad skulle jag äta!? diptallrik utan nachos? nej tack! Ändå skulle alla hålla på o tjata... "Men, ska du verkligen inte följa med, en liten stund!?" Jag sa neeeej!

Jag har dessutom berättat för de flesta runt omkring mig att jag håller på med GI. eller rättare sagt, jag säger att jag lever lite nyttigt, ligger i träningsläger inför något,  De flesta rynkar på näsan o säger "Meh! Du är ju inte tjock" Jag blir lite arg, för det slutar alltid med att jag får försvara mig lite och säga att "Nja, men jag har ett par jeans hemma som jag vill i bara, det är inte så allvarligt, men ändå!" VARFÖR? varför ska alla undra varför jag äter två gånger på jobbet? Jo för att jag tycker det är för sent att äta när man kommer hem!! Varför rynkar kallskänken-tanten på näsan när jag säger att "nej tack, jag vill inte ha något bröd!" Jag säger bara... "ÅH, LÅT MIG VAAA!"

Nu ska jag fixa iordning här hemma o sen ska jag kolla kvällsöppet från sängen!
Fridens!
e.


Lägesrapport och motivationssnack!

Läget är under kontroll, men jag var lite för ynklig idag, tyckte synd om mig att jag har blåskatarr och feber så blev lite godis! så sjukt dumt, men nu är jag ännu mer laddad att köra igång stenhårt imon! har massa matlådor klara nu så det kan jag inte skylla på.

Vägdagar är numera fredagar! Det hade jag ju innan o trivdes mycket bra med det! så jag har lite press på mig nu, bara 4 dagar kvar till vägning o jag kan säga att jag har endel att ta igen! men jag kämpar på! =)

Jag har en motivation, en stor, stor inre motivation som jag vet kommer sitta i minst tre veckor till! hehe, det är kul, eller trevligt rättare sagt! ;-) man måste ha något som verkligen ger en motivation! Jag måste erkänna att för mig är det en ganska stor motivation att kunna bevisa för människor runt omkring mig att jag kan!! vänner, familj och andra... det är kul när man träffas efter några veckor/månader och man ser i deras ögon att de tycker man blivit liiite hetare!!

Idag var jag hemma från jobbet för jag kände mig så himla krasslig. Men imon ska jag dit o jobba på igen, kul kul! som sagt, matlådorna är ju klara, fast imon jobbar jag bara 7 timmar så jag tar kvällisen när jag kommit hem vid halv sju-tiden. om jag jobbar till 19.15 så brukar jag ta min fika ganska sent o äta en andra matlåda på jobbet, då klarar man sig med en kopp te när man kommer hem. att äta efter 7 funkar inte för mig, så ni kan ju gissa vilken chock min kropp lär ha fått när jag i lördags satte i mig en hel pizza mitt i natten!! katastrof!!

Nu... kolla runt bland era bloggar! =)
e.


En liten svacka, men jag är redan uppe ur den!

Åh vilken vecka! Kryssning, jobb, Göteborg, Lundell, 25-årsfest, Kåren, jobb och i kväll deckade jag i soffan! haha! nädå inte riktigt! men jag har fuskat, så in i... jag o Hanna bröt alla regler igår kväll efter kåren, vi köpte varsin pizza, satte fast de på pakethållarna, cyklade hem o satt sen i köket och åt halvkall pizza o drack cola! vid halv tre på natten!! inte bra!! o även ikväll fuskade jag lite, GI-fralla med ägg o räkor, inte så farligt men colan till var inte helt lyckad! hur som helst så har jag säkert plusat något kilo men WTF, de är snart ett minne blott!

Denna veckan ska jag jobba 6 dagar så imon är det jag som behöver fixa matlådor! o det är lite segt för jag kommer inte hem förrän halv åtta! men men, det är bara att bita i, slänga ihop en omelett o något mer!

Det blev som ni märkte ingen vägning denna helgen, jag har ju varit på resande fot hela tiden, så  nästa vägning hoppas jag på att jag är tillbaka på strax under 66.

Fick en otroligt skön komplimang på jobbet idag, min kära kollega sa att det syntes att jag gått ner i vikt, "På bara två veckor har du ju nästan försvunnit!!" haha, hon överdrev en aning men det var ändå skönt att det syns resultat! det ger mig en massa motivation att fortsätta!

Nu kör vi så det ryker!!!
e.

RSS 2.0