En riktigt bra sportsöndag!

dessvärre har jag inte stått för några idrottsprestationer själv idag, men igår var jag ute o sprang. Fast jag har fikat tre gånger idag! det är ganska bra jobbt eller hur!? men just det, sportsöndag...
1. KFF piskade HIF med 2-0!
2. Söderling skrällde o vann mot Nadal i franska öppna!
3. Zlatan vann skytteligan!
YEY! Vilken dag!

Jag vägde mig på morsans våg i morse, den var jättesnäll! men jag vill inte räkna med den vägningen ändå... dels för att det var på en annan våg och dels för att fikorna som intagits idag kan ge vissa påföljder!

Annars så har helgen varit bra, har hunnit med en massa grejer. Men jag längtade lite till Kalmar faktiskt. Det var skönt att komma hem o krama Hanna innan! 
nu har jag söndagsmys! själv.. men ändå!
skrivs imon!
e.


Ah, det är kärlek!

Nu börjar det hända lite!

Fick äntligen ett minus idag 63,1 stannade vågen på, 9 hg ner sen tävlingstart! hoppas på samma fina siffror på måndag!

Jag sitter faktiskt på jobbet o skriver nu, ska åka direkt till nöbbele efter jag slutat och tänkte att min kusin skulle så hjälpa mig styra upp det här med iTunes och då fick ju datorn snällt följa med. Har precis ätit en delikat sallad (som vanligt) med lax o pinjenötter! o nu blir det kaffe på maten!

Ja, jag hade no inget emr o säga idag, återkommer efter helgen!
Fridens liljor!
e.

introducing...emmys gröna sköna!



Åååh vad nöjd och glad jag är!! Nu försöker jag bara förstå mig på den... iTunes hit o dit! Men det ger väl sig till slut. Sjukt snygg är den iaf och jag längtar tills jag kan ut o springa med den... och gå... och allt!  Jag ska göra allt med min iPod!

I dag har jag varit lite GI-hitler, man får köra på de dagarna det funkar så kan man unna sig lite de andra dagarna lixom! Det är så man ska göra, that's my plan!

Fan, har sån sjuuuuk huvudvärk nu, två ipren verkar inte hjälpa!!! skit, får försöka på annat sätt....
jaja, är lycklig över min gröna skönhet iaf! =)

Vilken djungel!!!

Jag ska investera! Imorgon ska jag köpa mig en ipod, en gång för alla! Jag är trött på min gamla mp3 där låtarna bara ligger i en enda röra och ena hörluren är sönder. nä, nu vill jag kunna välja vilken playlist jag vill lyssna på vid olika tillfällen. Det är ju inte riktigt samma musik man vill ha i öronen när man är ute o springer som när man fördriver tiden på ett tåg tex. Men! dagens i-landsprolem, vilken färg ska jag köpa?


Bilden är lånad från netonnet.se

Jag har även försökt besluta vilken tv jag ska köpa när jag flyttat, och dvd/hemmabio därtill! herregud! Jag kommer aldrig kunna välja. Det finns ju hundra olika modeller o alla har olika ingångar/portar/bildkvalité o fan o hans moster! Jag kommer nog sluta som en riktigt blåst kund som går in på mediamarkt och säger typ "Hej, jag vill ha en tv,dvd o hemmabio, jag vill kunna koppla datorn till tv:n, ge mig ett tips!" Önskekunden! mig kan de nästan lura på vad som helst!

Men för Guds skull, vilken färg är snyggast?
e.

ps. nyttigheterna går okej, om en påse naturgodis är ok vill säga! haha, men jag jobbar o sliter så hårt nu på hm så det var jag värd, Men inget godis o inga chips har slunkit ner än så länge iaf! och nej, naturgodis räknas inte! jag kämpar på!

det går åt rätt håll!

Idag fick jag se ett litet minus på vågen, det var ett tag sen så det kändes lite extra skönt. Men jag vill poängtera, jag stressar inte nu.. är ingen gi-hitler men försöker hålla mig ganska så nyttig. Det som är min stora förändring just nu är att jag börjat springa igen. Hoppas ingen ond föskylning stoppar mig denna gången. 3 gånger i veckan ska stensöfemman avverkas och det känns himla peppande faktiskt!

Idag kommer det bli skitfint väder... kan bli upp till 25 grader och jag ska jobba! skiiit! men jag behöver timmarna så får väl bita ihop, tur att man inte ser ut på hm så jag slipper gå runt o längta ut i solen!

Kesoplättar, ja här är receptet igen: 1 burk keso, 2 ägg, 3 msk dinkelmjöl. Stavmixa och sek på medelvärme. Till det, lite färska bär o vispad grädde eller sockerfri sylt...


Idag är det löpfritt, men imon ger jag mig ut igen!

Ska käka upp min kära frulle nu, sen ska jag fixa lunchsalladen med rökt lax o pinjenötter, fy fan den är så sjukt god!! o sen får jag bege mig till hm. Hoppas ni får njuta av solen idag!



Det var ju jämna siffror iaf!



Lite bitter är jag... 64.0 stannade vågen på. Men två kilo! Det kan gå riktigt fort att tappa de om jag verkligen satsar!! och det gör jag!! Jävlar i helvete vad jag satsar nu! haha! Har ju kesoplättar till ett helt kompani iaf, o när lönen kommer på måndag ska jag handla en massa nyttigheter!

HEJA LAG PÄRON!






Fan... tävling var det ju!

Åh, jag glömde bort att väga in mig!! får ge er äpplen lite försprång (ni kan behöva det!)o väga in mig imon istället! Har haft min kusin på besök ett par dagar o har helt försakat blogg, GI och långa promenader! men jag har en vit helg och dessutom rivstartshelg vad det gäller den här tävlingen! Nu jävlar! Fick dessutom en ordentlig pepp-omgång innan från oväntat håll, nu är jag laddad!! Grrr...

För att bevisa att jag är på gång kan jag meddela att jag just nu steker världens lass med kesoplättar, perfekt att ha som lunchlådor till jobbet i helgen! och så var det kort datum på keson oxå...


Äppelträd hos Hilda!



En tävling till!!



jag har anmält mig till en tävling hos http://15kilosraset.blogspot.com/ 3 veckor håller den på och målet är att man ska gå ner 1,5 kg och helt avstå från nån mumsig grej som man annars brukar fuska med. För mig är det självklart godis o chips som inte ska passera dessa läppar! o 1,5 kg är nästan exakt vad jag har plussat på mig senaste tiden, nu ska de bort. För vet ni... typ v23 åker jag på SEMESTER!! Delar av familjen drar till solen i grekland o så jäklar ska beach09-formen vara tillbaka! :)


Här är en bild till från helgen, två heta brudar i high-heels på Byttans dansgolv!

Imon drar tävlingen på gång, fan vad peppad jag är!!
e.

Som jag trodde...

...men jag är redan igång med återhämtningen! Dagen har varit super-GI-nyttig för det hade lyckats smyga sig på nått kilo nu i helgen, som jag trodde. Ibland måste man få unna sig en chokladbit, eller fyra, och en kycklingrulle, och typ en liter cola.... o nu har jag inte ens nämnt frullen! haha! shit, vad jag åt igår! Tur att jag börjat få lite karaktär o kan ta mig in på den nyttiga banan direkt igen!

Hoppas jag får vara ledig imon, då ska jag baka bröd o pyssla med lite annat här hemma!
Hmm.. jag hade visst inte så mkt att skriva om idag, mer än att jag kör stenhårt denna veckan o hoppas att jag snart är tillbaka där jag var innan!

Såhär kul hade jag hos Hilda i helgen! =)

Underbart onyttig helg!

Phu!
Det är söndagkväll o jag ligger i soffan som en klubbad säl! Har haft en grymt bra helg med vilda hilda! Vi har hunnit med huuuur mkt som helst! Höjdpunkterna var skofynden på din sko i växjö, appladalen, vinet King Fish, Hannas locktång, taxiresorna runt halva stan, kåren och söndagshänget i kollektivet! Har skrattar vansinnigt mkt denna helgen.. och ätit!! herregud vad jag har ätit, ofta och mycket och inte så värst GI-vänligt! får nog köra igång igen imon o komma tillbaka i gammal god form! för tro mig!! den här helgen har satt sina spår! haha!


High-heels is the shit!

Nu ska jag mysa ner mig i soffan o samla krafter tills imon!
e.

Matthew Williamson for H&M


Denna skönhet blev min idag!

I övrigt då har jag inte så mkt att skriva om faktiskt... ska snart åka till ikea o köpa en hylla/tv-bänk för ynka 299:- Inte ens en halv väska för du för det! haha! man får ju prioritera!
e.

Söker efter balans!

Har ätit mycket och gott idag, kanske inte så hemskt hemsk onyttigt, eller jo... geishan efter lunchen var inte helt ok! Sen har vi haft samkväm i kollektivet ikväll o ätit varm fruktsallad med vit choklad o glass! sjukt gott! Men jag har lite ågren ändå! jag vet ju såklart att jag måste kunna äta en cockladbit utan att få värsta ångesten, vad är det för livskvalle annars? Men det här behöver jag träna på... balans emmy, BALANS! jag är annars lite av en allt-eller-inget-person så det här kommer bli en utmaning som heter duga! Jag behöver nog sätta upp nya mål... till att börja med iaf!

I morse vägde jag 61,8 kg. Jag skulle kunna ha som mål att hålla mig inom ett viss marginal till fredagsvägningarna. hmm.. någonstans mellan 61,5 och 62,0 kan kanske vara lagom? Ja, så får det bli... till att börja med iaf! Åh, det känns bra att ha nya mål att sträva mot!!

Just det... Grattis Marlena till finalplatsen! Tjoho vad kul det ska bli att kolla på lördag! Go sweden!
Nu ska jag möbelsurfa en stund... hyreskontraktet är signerat idag! nu är allt verkligen klappat o klart!

Heja Sverige!

Före/Efter



   

     

Jag har varit väldigt duktig på att rensa bort gamla bilder på mig! Fick leta ordentligt för att hitta före-bilder.
Men visst ser man lite skillnad ändå! =)

Skön, soft, slapp måndag!

Åååh, äntligen... lite andningspaus! Tog mig en sovmorgon, inte så himla lång, men ändå! och nu har jag precis njutit av min skogshuggarfrukost! 2 ägg, vaniljyoghurt med linfrön, en skiva danskt rågbröd med ost och en kaffe! Fast det kanske räknades mer som lunch egentligen, klockan är ju snart tolv!

Det är skönt med sånna här dagar, jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på... borde åka o handa lite, äggen är snart slut igen! sen skulle jag vilja sola, åka ett varv o leta efter min stulna cykel och städa lite. Men vi får se... ibland är man värd att bara slöa oxå! o jag har lyckats hålla på 61,8 i några dagar nu så jag är stolt som en tupp! Vem trodde det lixom? att man skulle nå sitt mål o sen ändå fortsätta ner lite till!? inte jag!!

Ha en skön måndag alla!
e.

Jobb och lägenhet!

Nu kan jag äntligen berätta! Papprena är påskrivna och allt är klappat o klart!

Jobbet
Jag ska jobba på en nystartad friskola i norrköping, plusgymnasiet! De har bl.a en stylistlinje som jag ska vara ganska involverad i. Utöver mina ämnen (Nk och Ma) så ska jag (efter kompetensutveckling) ha endel stylistkurser samt. hålla i trådarna i en butik/salong där eleverna ska kunna öva upp sina stylistkunskaper. Känns som det bästa av två världar! Jag får dels ha mina ämnen som jag älskar men blanda med butiksjobb o mode/styling som ju är det roligaste jag vet!

Lägenheten
Jag kommer bo i linköping, det är där jag har mina goda vänner! Min lgh är en tvåa på 55kvm, superfräsch o fin o alldeles lagom för mig! Den ligger dessutom nära anna o gita och förhoppningsvis nära martin o dhina! Det tar fem min att cykla till resecentrum o så har jag balkong! Jippie!

Så nu vet ni vad jag kommer hålla till i höst! =) Det känns trist att lämna kalmar såklart, men jag känner att det är dags för nåt nytt nu!

jag är trött, det har varit fullt upp i helgen! Men det har varit en trevlig helg! Jag har firat att allt är klart nu! Phu!

Fridens liljor!


Nöbbele Nöbbele Nöbbele!

Danskt rågbröd!

5 dl rågsikt
8 dl havregryn (byt gärna ut nån dl mot linfrön, pumpakärnor o solroskärnor)
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk brödkryddor  (färdig blandning Santa Maria)
6 dl filmjölk
1 dl mörk sirap

Blanda alla torra ingredienser. Häll i filmjölk, sirap och rör ihop till en homogen smet.

Häll upp i en smörad 1,5 liters eller 2 liters brödform. Grädda i nederst i ugnen 170-175 grader, ca 1,5 timme.

Vad händer?

Igår var en konstig dag... jag åkte tåg i tre timmar till linkan, kollade på en lgh i 10 min, sen åkte jag tåg tre timmar till! Det var lite segt, men jag sov mest! dit iaf, på hemresan satt det en damp-brud och sjöng och skrek ock skrattade så hela tåget hörde! Sen hade jag o Hanna snabbfest här hemma, hann piffa, byta kläder och ta en drink på 25 min, sen åkte vi till Jennies och Josses fest, kramades med Hilda, förlorade i ett omöjligt musikquiz och dansade, dansade, dansade, jag dansade av mig 2 hg! för idag stod vågen på 61,8!! En ny lägstanotering mina vänner! fattar inte riktigt det där, men det är såklart sjukt skönt!

Åh... jag hinner inte skriva om lgh o jobb idag heller... ska iväg o jobba snart, sen är det förförfest i det bruna köket igen o sen 25-årsfest o kanske byttan! Men imon!! efter jobbet, då kommer en längre blogg igen!

ha en skön lördag kära vänner!
e.

Ps. Insåg precis att från min toppnotering för nåt år sen så har jag gått ner 10kg! SHIT!

62,0 kg - CHECK!

Till och med det egentligen o äkta målet klarade jag! Nöjd nöjd nöjd och stolt stolt stolt! Nu kan man säga att jag är i mål på riktigt! Nu ska jag bara hålla mig här! Bakar annas gudomliga bröd just nu, men rågsikt o havregryn o grejer, kan lägga ut receptet så småningom om nån vill ha!!

Hinner inte blogga så mycket mer idag, ska iväg på äventyr igen!
men åh, jag har så mkt roligt att berätta... om jobb o lgh o allt! men det får bli en annan dag!

Puss!
e.


All time low!

Japp, idag fick jag en ny lägsta-notering! 62,3 kg. Jag strävar inte direkt mot att gå ner mer, men lika väl som att pendla några hg uppåt kan man väl pendla lite neråt, det är ju allltid trevligt! och jag är stolt över mig själv... jag var såå sugen på godis idag efter jobbet, men jag valde att inte köpa något. för jag ville verkligen inte pajja det faktum att jag nu går runt i smaljeansen som om jag aldrig gjort annat! Det mina vänner är beslutsamhet!

Annars då... jag det har inte hänt så mycket. Allt (inkl. jag själv) har gått i slow-motion idag på jobbet. Får se om jag kan få upp lite mer fart imon!

Nähä... kaffe, soffan, tv!
e.

Dagens insikter!

1. Jag tror inte jag vill bo i norrköping, det kommer bli ensamt!
2. Jag vill hellre på i linköping där jag har ett gäng bekanta!
3. Jag tycker om att åka tåg!
4. Jag älskar älskar älskar Kalmar!
5. De berömda jeansen som jag innan inte ens fick upp börjar nästan att hänga i röven!

Så ni kanske kan lista ut att lägenheterna inte var nåt att ha, usch och fy vad sunkiga de var! Och för att inte helt mista mitt sociala liv tänker jag ist leta lgh i linkan. Sådetså!

Sara-banan skrev o frågade hur det kändes att vara i mål... jag vet inte riktigt vad jag ska svara. Det klart det är otroligt skönt och jag är stolt över mig själv. Men samtidigt känns det konstigt att inte ha något nytt mål att sträva mot (mer än att hålla vikten då!) kanska ska börja springa på riktigt o sikta på att klara milen eller nåt... nja... jag vet inte. Men det är lika svår att hitta käder i garderoben som innan jag startade min viktresa, nu passar inte hälften för att det är för stort!! vad fasen ska jag göra med de kläderna? slänga? spara? eller gömma undan i en låda i förrådet?


Tåg! I like it!

Tisdag morgon och jag är i mål, igen!

ja helgen var ju som sagt katastrof, men nu är jag imål igen! haha! känns skönt! Jag är på väg iväg nu, ska åka tåg typ hela dagen, upp till norrköping och hem igen. Ska kolla på två lgh, så håll tummarna idag!!

Jag skriver såklart och berättar hur det gick ikväll!! Måste rusa!
e.

Trodde ni att ni skulle slippa mig nu?

Jag har haft en kanonhelg, med valborg och allt! Har kanske blivit lite för mkt av det goda, men det hade faktiskt inte satt så stora spår på vikten som jag trott, några hekto upp bara, men de är borta till fredag! haha! Men samtidigt kan jag kanske ine räkna med att ligga på exakt samma vikt hela tiden, det lär ju diffa på några hekto, men under 63 ska jag hålla mig iaf!

Idag är en skön slapp dag för mig, (som om jag var så himla aktiv igår!!?) tvättar lite, dricker lite kaffe...softar! skönt, men lite trist! Nä... fy... jag kommer inte på ett enda dugg att skriva nu, återkommer senare idag när det förhoppningsvis hänt lite mer!!

Fridens Liljor!
e.

RSS 2.0