JAAAAAAAAAAAAAAAA!

Behöver jag säga mer!? Jag är i mååål!



Lycka! Smaljeansen är på!



Puss på er alla som hejjat på mig!


Nu ska jag rusa till jobbet! Åh vilken underbar valborg!
Puss och Kram!

Tre glas vin!

Ja, det var jag faktiskt värd idag! haha! Har haft en rysligt trevlig stund på Byttan (the place to be!) ikväll! Kanske sätter sina spår imon dock... men WTF, jag är så nära nu så jag har ingen brådska! OCH, så har jag jobbat i smaljeansen hela dagen oxå, bara det i sog var ju värt MINST ett glas! haha!


Imon vetetusan vad som händer! Valborg... so what! Får se helt enkelt! Återkommer!

3 hg kvar!

Japp, lite ostrategisk placering av valborg kan jag tycka, annars hade man kanske klarat sig till fredag. Nu, lite beroende på vad jag ska hitta på imon kan det ju bli lite problem! Men jag ska kämpa!

Hinner verkligen inte skriva mer nu.. ska iväg o jobba! Men ville bara säga... DET ÄR NÄRA NU!
e.

YES! YES! YES!

Idag har bitarna börjat falla på plats! Det har hänt lite bra saker... 1. Ist för de 80% som jag först blivit erbjuden fick jag heltid på skolan som jag ska börja jobba på... 2. ...med kompetensutveckling inom ett par sjukt intressanta områden! 3. Annas hyresvärd har reserverat en lgh till mig i centrala norrköping, ska kolla på den nästa vecka. Vågar inte säga mer än.. men papprena är på väg och när de är påskrivna ska jag berätta mer!

Dagens GI-läge har varit bra... inga förbjudna mumsbitar har slunkit ner, men jag har nog egentligen ätit lite för lite. Men tankarna har varit mest i norrköping idag! Var ute och gick en långrunda innan oxå så jag har skött mig!

Nu ska jag hänga upp tvätten innan jag ska krypa ner i soffan o kolla på Äntligen Hemma!

I thank my lucky star!

Efter två dagars svullande, och inga vägningar tänkte jag att idag kommer smällen! Men när jag ställde mig på vågen så stod den ändå på samma som den var sist jag vägde mig. Visserligen fortfarande ett plus sen fredagsvägningen, men ligger på 63,2 så 7 hg kvar till nya målvikten! Det här är för bra för att jag ska kunna skita i... nu måste ja bara köra på igen för jag  vill verkligen komma i mål!!!

En annan sak som var för bra för att skita i var ju dels jobbet, men sen säger Annas fantastiska hyresvärd i Linköping att det klart vi ska fixa en lägenhet till din väninna. Så förhoppningsvis ska det inte vara omöjligt att få en lgh till 1 augusti! Det börjar ordna sig nu... Jobb o lgh, börjar jag bli vuxen eller!? Maybe!

Idag ska jag försöka tvätta, laga lite mat, gå en runda på sensö.. helt enkelt vara lite hemmafru! skönt!





Kakmonstrets dag!

Japp, det var idag det! Känns som om hela dagen varit en enda lång fika!! Usch! Men! Jag har iaf fikat med smaljeansen på! Alltid nåt! haha! Fast iofs.. imon kanske de är för små bara för det! haha! Nädå... ska ta tag i det igen imon, däremot vet jag inte om den där slutspurtsveckan blev så himla lyckad! haha! Men j skyller på att jag har så mkt på gång nu... (Helena, jag tackade ja till jobbet idag! Spännande men nervöst!) Återkommer med fler detaljer när papprena är påskrivna, vågar inte säga för mkt förrän det är klart, lite skrockfull är man ju!

Och dagens bästa! VI I LAG TJOCKIS VANN TÄVLINGEN!!! TJOHO!!!

Jag vet att jag plusat lite nu ett par dagar, men jag ska ner igen.. 62,5 är mitt slutmål, jag veeeet att jag sa 62,0 innan, men detta är min blogg och jag bestämmer att nu är målet 62,5 igen! 7 kg jämt ner! japp så får det bli!

O just det, det var någon som undrade vart min topp kom från som jag hade till smaljeansen i lördags, för en gångs skull inte från HM faktiskt, utan GinaTricot.


Vår, vår, vår!

Nya tag är tagna och imon är det jag som dräper femman på Stensö!

Slutspurtsveckan startar NU!

Jag måste snart rusa iväg till jobbet, men först... 90-talskvällen igår var grymt kul. Jag o Hanna ägde på dansgolvet, kan man göra annat när man får dansa till idel 90-talsklassiker som cotton eye joe och boom boom boom boom! =) Träffade en Josse som erkände att hon följde min blogg, kul kul!

Så, alla har nog fattat att smaljeansen är på!!! Men, de funkar bara med lite oversizade tröjot till, sitter åt lite för hårt i midjan än för att det ska vara snyggt med vanliga toppar till. För att råda bot på detta så är det dags.. SLUTSPURTSVECKA! Ska köra på senhårt en vecka till, o efter det så är det balansfas som gäller! Och den slutspurten startar nu, varför vänta till måndag? Söndagar är väldigt bra dagar att köra igång på!


Videkissar i mormors trädgård!


Nu drar jag ut i mina smaljeans o dansar!!!





En gång är ingen gång, två gånger är hundra!!

Det blev ett lite plus på vågen i morse, men det hade man ju kunnat lista ut, en dags godisätande går an, men två funkar inte... det finns ju nämligen fortfarande gratis godis på jobbet och kommer göra så hela helgen... skit! Jag ska försöka, verkligen verkligen försöka att inte äta nåt idag... jag vet, Tilda och jag kan ha ett vad som vi har ibland... den som äter godis får ge den andre 500 spänn! Hoppas hon e på! =)



Goseplutten har varit på besök sen igår kväll! Trevligt!

VECKA 17 - vägning

Start: 69,5 kg
1v: 66,7 kg (-2,8 kg)
2v: 65,8 kg (-3,7 kg)
3v: ingen vägning
4v: 65,4 kg (-4,1 kg)
5v: 64,1 kg (-5,4 kg)
6v: 63,5 kg (-6 kg)
7v: ingen vägning
8v: 64,1 kg (5,4 kg)
9v: 63,9 kg (-5,6 kg)

10v: 63,0 (-6,5 kg)

Idag: 62,6 kg (-6,9 kg)

Ja, det går sakta med säkert åt rätt håll... Jag är nöjd... 6 hg kvar till målvikt och jag vet att jag kommer klara det. Nästa vecka kanske!! Men nu ska jag snart dra iväg och jobba... hela dagen! Lite segt att jobba till 19.15 en fredag, sen ska jag hämta Qvintus o promenera hem för myskväll med Hanna!

Idag kommer bli en bra dag! =)
e.

Gratis godis...

...och jag kunde såklart inte låta bli!

Det är ju så jäkla dåligt av mig!!! Har absolut ingen självdiciplin när det gäller godis! Jag kan låta bli att köpa hem, och jag kan tom låta bli att ta första biten. Men har jag väl börjat så är det kört! Mer, mer, mer!! Och idag när jag kom till jobbet möter jag Sabina med ett gäng lådor.. "Vi har fått GODIS!". Helvete! och imon är det vägdag! Vi får väl se hur det går!

I helgen kommer jag behöva ta ett beslut, jag har nämligen blivit erbjuden jobb på den gymnasieskolan som jag var på intervju hos förra veckan. Jag tror jobbet skulle bli skitkul och samtidigt en utmaning. Vågar inte skriva ut en massa detaljer än, måste tänka först. På en massa saker, vill jag flytta till Linköping/Norrköping? t.ex.

Nu ska jag tack och lov jobba tre dagar i rad, det behövs, både för ekonomin och sinnet. Det är skönt att ha ngt att göra i dessa grubbleriernas tid! Men jag lovar att återkomma direkt efter vägningen imon, o kom ihåg... HÅLL TUMMARNA!


Knoppar i mormors trädgård, kan det vara en ung kastanj?

Heta köttfärsröran!

ÄNTLIGEN! Här kommer den, som utlovat! receptet är på ett ungefär...

300g nötfärs
1 gul lök
2-3 burkar champinjoner
2 rivna morötter
1 pkt passerade tomater
2,5 dl grädde
sambal olek efter behag!

Man kan ju såklart slänga i vad man har som kan passa, hade jag gillat paprika så hade jag haft i det, svarta bönor är oxå ruskigt gott i, när man är redo för lite mer kolhydrater! Servera med avokado, salld o tomat... Häll röran övr avokadon så blir den ljummen och god!


Har varit ute en lång runda på Stensö idag och sen mumsade jag i mig det här när jag kom hem! Härligt! Nu ska jag bara vänta på att kesoplättarna blir klara o sen ska jag ner o fika på stan med Hanna o Jill, vem vet, kanske tom unnar mig en liten kaka till kaffet idag... Men bara kanske... det är nära nu... 6 hg kvar!!

Ikväll kommer nog resultatet på vår tävling oxå, det ser bra ut för lag tjockis!!!
tjing pling! /e.

Jag höll vad jag lovade!

Och det gav utdelning, vågen stod på exakt samma fina siffror i morse, 63,0! En hel helg på resande fot inklusive 80-årskalas och jag åt lite av det mesta, men måttligt och rörde på mig så mkt jag hann! Så det är fortarande bara ett kilo kvar! satan vad jag ska fira när jag är där!!

Så.. helgen då. Linköping var en fin stad, Norrköping kanske ännu finare! Vinet på torget smakade fantastiskt! Anställningsintervjun gick bra, väldigt bra faktiskt så nu få vi se om man blir erbjuden ett jobb eller inte! Fick äntligen träffa Anna och Gita igen, det är konstigt, vissa människor träffar man en gång om året men det känns som om det var igår! Alltid lika kul! Åt supergott och hyfftsat nyttigt, sallad med rökt lax och stor couscous på fredagen och egenbakad fullkornspizza med champinjoner, tomat och mozzarella på lördagen. Anna hade även bakat en underbart bröd som jag måste ge mig på o baka i veckan, med linfrön o solrosfrön o havregryn o grejer, lovar att lägga ut recept! Precis som jag ska göra med köttfärsröran, vill bara vänta så jag har ett kort som jag kan lägga ut oxå... be patient!!

Mormors 80-årskalas var fyllt med frestelser som tårta, ostkaka och spettekaka! Men jag höll mig till ostkaka båda dagarna som ju är gjort på ägg, grädde o mjölk. Hyffsat GI tänkte jag! haha! särskillt med massa sylt till! Hur som helst så har jag ju klarat mig!! +/- 0 och jag är stolt som en tupp!

Mmm, livet på en pinne!

VECKA 16 - vägning

Start: 69,5 kg
1v: 66,7 kg (-2,8 kg)
2v: 65,8 kg (-3,7 kg)
3v: ingen vägning
4v: 65,4 kg (-4,1 kg)
5v: 64,1 kg (-5,4 kg)
6v: 63,5 kg (-6 kg)
7v: ingen vägning
8v: 64,1 kg (5,4 kg)
9v: 63,9 kg (-5,6 kg)


I dag: 63,0 (-6,5 kg)

Jipppiiiieee!! Det blev mycket bättre siffror än vad jag trodde igår kan jag säga, men jag dubbelkollade faktiskt så det stämmer!! DET ÄR BARA ETT KILO KVAR NU!!!

Snart åker jag iväg på roadtrip... för att hålla mig på samma vikt i helgen har jag en plan..Jag ska inte äta godis o grejer o så ska jag ut o gå varje dag. Matmässigt kommer jag nog ta nån gyllene medelväg, inte pommes men inte bara sallad heller! 


Bilden är lånad från thebodyshop.se


jag var på stan i går o köpte ett nytt bodybutter från TBS, Hallon!! Det är limited edition så man fick lixom passa på! Men idag firade jag resultatet med att smörja in mig med min absoluta favorit såhär års.. satsuma! Ljuvligt!

Ha en skön helg alla!!
Puss o Kram


Tidsfördriv!

Besvara dessa frågor enbart med låttitlarna från en och samma artist. Undvik att upprepa en låttitel (Det är svårare än man tror.)

Välj artist: Ulf Lundell

Är du kvinna eller man?: Ingens kvinna
Beskriv dig själv: Laglös
Vad tycker du om dig själv?: Hett så hett
Beskriv var du bor för tillfället: Palatset
Om du kunde åka någonstans, var skulle du åka?: Connemara
Favoritfärdmedel: Öppen väg, öppen bil
Din bästa vän är: En kvinna som hon
Din favoritfärg är: Rött
Hur är vädret?: Hårt regn
Favorittid på dagen: Underbar morgon
Om ditt liv var en tv-serie, vad skulle den då heta?: Rått och romantiskt
Vad är livet för dig?: farligt, farligt, härligt, härligt,
Det bästa rådet du kan ge?: Gå ut och var glad
Om du fick byta namn, vad skulle du heta då?: Isabella
Favoritmat: Rött vin och whiskey
Dagens tanke: Du kan inte ljuga för ett hjärta
Hur skulle du vilja dö?: In i mystiken
Din själs nuvarande tillstånd: Levande och varm
Felen du kan leva med: OK OK
Ditt motto: Kär och galen



I morgon firar jag 10 veckor!

Tänk... 10 veckor har jag hållt på... mer eller mindre strikt, men ändå... vägning imon igen och jag har mina aningar var det kan hamna ungefär! Får väl se om jag har rätt eller fel! hihi!

Jag har glada nyheter på smaljeansfronten... de sitter bättre o bättre för varje gång jag provar de, idag behövde jag tex inte lägga mig ner för att knäppa de och inte lika stora kärlekshandtag väller över! Snart så ska jag kanske kunna premiärfesta i de!! Wiie!

Väskorna står packade nu och allt är klart för resan imon. Tänkte försöka hinna runt Stensö innan frulle imon, spring eller gå får vi se. Det beror på väder och förkylning! Men det är skönt att packandet är klart iaf så slipper jag stressa med det. Det kan bli lite bekymmer för mig med slutvägningen i tävlingen kom jag precis på.. kommer vara på resande fot till tisdag nästa vecka... ingen vägning kan noteras förrän onsdag morgon. Hmm... kanske kan hitta en våg nånstans, men vette tusan om jag vill väga mig på en annan våg helt plötsligt. I värsta fall får jag ha min slutvägning imon! Jaja... det märks!



Håll tummarna för vägningen imon!!
e.

Fixardag!

Jag mår mkt bättre idag och har tack och lov massa saker att göra... eller.. massor är kanske att överdriva, men jag har lagom med småprojekt idag... pedanten i mig vill göra en lista...

* Köpa tågbiljetter - ska ju åka till linköping i helgen och se om det är en stad jag vill flytta till!
* Promenera på Stensö - måste lägga en grund innan helgen.
* En runda på stan - måste köpa inflyttningspresent/födelsedagspresent till anna.
* Packa! - ångest!
* Sola - om jag hinner!


Fy fan vad sugen jag är! (eh... Frågestund!)



Är så sugen på lösgodis så jag svimmar nästan, o det är lite konstigt för det är jättelängesen jag var så himla sugen på godis! Men det hör nog ihop med att jag är lite krasslig, tycker synd om mig själv och är uttråkad till max!! Det är tur att jag inte har en gnutta godis, glass eller kakor hemma, får då hade jag kastst mig över de som en hök!

Ey... jag har sett på vissa andra bloggar att de har frågestund... det ska jag oxå ha... då kanske jag får lite annat att tänka på. Så, om ni undrar något om mig o mitt liv är ni mer än välkomna att fråga! Snälla, bombardera mig med frågor!!!

GI is the shit!

Alla har väl sett den här reklamen som går på tv nu... OneWeek! Nåt bantningspiller som kan få en att tappa 1-3 kg i veckan... OM man kombinerar detta lilla pillret med rätt kost och motion vill säga! Jag hoppas vid min gud att ingen går på det här, med rätt kost och motion kan man gå ner ett kilo i veckan utan nåt konstigt litet piller! Det handlar bara om att man gör av med mer energi än man stoppar i sig! O här finns det olika metoder för olika människor, vissa räknar points, vissa GI:ar, andra räknar kalorier eller minskar på fettet. Det gäller bara att hitta den metod som gör att man mår bäst! För mig är metoden att minska på kolhydraterna... GI is the shit! Magen mår bättre, humöret är bättre och jag är mycket piggare!

Jag ska bli bättre på att fota o lägga ut mina bästa maträtter! Jag gjorde det ganska ofta i början men nu har jag tappat stinget. Skärpning utlovas!

Jag var ute på Stensö en sväng innan, soligt och fint men ganska blåsigt. jag kände att jag egentligen borde stannat hemma, men vad tusan, jag ska vila resten av dagen! Tog lite våriga kort oxå, biologiläraren i mig blev nöjd! haha!

Åh det är helt sjukt vad utrråkad jag är idag alltså!! Det lär ju märkas på vad bloggandet, bara skriver och skriver...blaj, blaj! Ska ta o käka kesoplättar nu o sen ska jag bädda ner mig i soffan och läsa i min braiga bok I denna stilla natt av Marie Jungstedt.


Vår!!!

En bra, bra, men dålig morgon!

Nu undrar ni... Hur i herrans namn kan en morgon både vara bra, bra och dålig?

JO..
Bra 1 - Solen skiner i Kalmar idag! ljuvligt!
Bra 2 - Vågen var så snäll i morse så jag höll på o svimma, men ni får hålla er till fredagsvägingen!
Dåligt - Förkylda människor (som jag) mår alltid sämst på morgonen, inget undantag här. Känner mig febrig och slö, men ska ta det lugnt idag, sen ta en promme på stensö i em och en lugn karantän-kväll i tv-soffan! Onda fökylning försvinn!

Jag återkommer senare idag, men jag kunde inte riktigt hålla tummarna borta från tangenterna såhär till frulle, det börjar bli en skön morgonrutin!

UT OCH NJUT!
/e.

Stolt, stolt, stolt som en tupp!

FAST att jag varit ordentligt krasslig idag och ägnat första halvan av dagen till att ligga i soffan och vila, så har jag varit oerhört duktig den andra halvan! Till frulle blev det min klassiker, två ägg, kaffe och yoghurt med linfrön! Klarar mig inte utan den frukosten alltså! Sen blev det min heta köttfärsröra med avokado till lunch (fast en ganska sen lunch), ååh den är så god så jag måste fota imon o ge er receptet, min nya favoriträtt faktiskt! Sen god vänner trotsade jag förkylningen och gav mig ut på stensö, men jag sprang inte, fast jag ville. Men jag var ute o gick i enochenhalvtimme i solen, ljuvligt och kände mig mkt piggare när jag kom hem! Käkade kesoplättar med Hanna i köket och nu har jag bäddat ner mig i soffan igen, jag SKA inte bli förkyld!!

Har tittat runt bland massa bloggar och andra recept/GI-sidor i kväll och hittat en hel del bra sidor, I like! ibland behöver man lite nya influenser. Hittade bl.a. Ola Lauritzsons blogg, så himla kul, typ min GI-idol! Även airamsmat är en ny favorit, så sjukt mkt recept hon har alltså!!

Nu ska jag kolla klart på Äntligen hemma och ta en kopp rioboos-te!
Fan vad nöjd jag är att jag stod emot kuckelimuck-medicinsuget idag!!

Åh, min sötnos! Snart ska han minsann komma till plastmatte o leka!



Rörigt i min värld!

Ja men fy.. igår var jag så himla pepp! och det är jag fortfarande, men det är så rörigt... allt! Vaknar i natt o känner att VÄRLDENS DUNDERFÖRKYLNING håller på o intaga min kropp! Ni vet det här killet och nyset som man har någon dag innan det verkligen bryter ut! Proppar mig full med echinagard och c-vitaminbrus o hoppas hopppas att den inte bryter ut!

Och jag som skulle ut o springa idag!! Borde kanske vila, men vad fan! Får se om det känns bättre framåt dagen! Jag är ju igång med min rivstart nu, då hinner jag ju inte med att bli sjuk!!

Jag vägde mig i morse, 8 hg upp över påsk, det är ändå okej. Med tanke på allt jag tryckt i mig så kunde det lika gärna varit 3 kg!! Men 64,5 är mitt utgångsläge nu! 2,5 kg kvar altså! Den långsiktiga planen får vänta tills jag vet hur det blir med den här jäkla förkylningen, men tills vidare är planen helt enkelt att köra på som vanligt. Motionsmässigt vet jag inte... vill ju ut o röra mig men vet inte om det är värt det, vill hellre bli frisk fort! eller rättare sagt, inte bli sjul! Är det här en myt eller vad tror ni? Man kanske inte alls blir frisk bara för att man tar det lugnt?

Citroner från turkiet! Fyllda med c-vitaminer! Give it to me!



Shut up kyckling - påsken är över!

ÄNTLIGEN är påsken över, inga mer godisägg och "men det ÄR ju påsk, jag kan unna mig en bit!" Det var så skönt i morse när den sedvanliga frukosten med ägg, yoggi o kaffe inmundigades! o till lunch blev det kesoplättar. Det märks direkt, jag mår mycket bättre i magen när jag inte svullar i mig kolhydrater, blir inte lite uppsvälld o proppmätt! SKÖNT ATT VARA I GÅNG IGEN!

Jag tror ändå jag klarade påsken bättre än jag brukar! Höll mig på 63,7 fram till lördagkväll! Då blev det räkmacka! Sen var det party party på Harrys, vinet flödade! Men! Jag dansade visserligen som en galning! Söndagen däremot, svull svull svull! Ännu mer räkmacka, cola och chips! Hoppas att jag ställt lite till rätta idag!

O gällande den här tävlingen så tyckte jag det var mycket bra att den förlängdes en vecka, nu ska påskkilona bort! Jag glömde däremot helt bort att väga mig i morse, nu är det ju visserliegen av mindre vikt eftersom vi kör en vecka till. Så jag kör nog bara min fredagsväging denna veckan. Hela nästa helg ska jag vara på resande fot, det är lite dumt med tanke på att jag då borde slutspurta! men men... jag får kämpa på!

När jag vägt mig imon ska jag smida en plan för min slutspurt, tycker jag fastnat här nere på 63,7-63,9 så himla länge nu, det är ju så nära till målet på 62 kg. Nu får jag se till att ta de sista hektona oxå! heja heja!


party party!


2 hg!

Japp, det blev som jag hoppades, 2 hg ner sen igår, och oxå 2 hg kvar att gå ner till måndag då tävlingen avslutas.. något av en utmaning att försöka gå ner under påskafton och påskdagen!! ska dessutom partaja ikväll så vi får väl se hur det slutar!! haha!

Det var egentligen det enda jag hade att säga idag, ska iväg o jobba snart o sen är det fullt upp ikväll så skrivs nog inte förrän imon. Det märks visserligen att det är påskhelg för det är inte många som sitter o läser bloggar precis! noll kommentarer o lägre besöksstatistik än vanligt. Men vad fan, det är väl positivt att folk umgås med varandra ist för med datorn, som jag! haha! nejdå, i em kommer Hanna hem - äntligen!

Nässelfrjäril från Nöbbele!




Långfredagen i tv-soffan, kul tjej!!!

ååhh vilken tråkig fredagkväll jag har! Ligger i soffan och kollar underbara älskade. Den verkar okej, men ändå... så här dags en fredag brukar det hända lite mer! Lite vin, lite dans, lite grogghaggor! ska upp o jobba imon med, så det är väl egentligen bra att jag tar det lungt! det är bra för vikten med, imon borde jag verkligen få minus på vågen, hoppas hoppas!


Påskpyntet för i år! ägg-ljus o gula tulpaner!

Nä det här går inte... jag svimmar av tristess! Får ta och engegera mig i filmen lite nu!
e.

VECKA 15 - vägning


Start: 69,5 kg

1v: 66,7 kg (-2,8 kg)
2v: 65,8 kg (-3,7 kg)
3v: ingen vägning
4v: 65,4 kg (-4,1 kg)
5v: 64,1 kg (-5,4 kg)
6v: 63,5 kg (-6 kg)
7v: ingen vägning
8v: 64,1 kg (5,4 kg)

Idag: 63,9 kg (-5,6 kg)

Med tanke på allt jag stoppat i mig de senaste dagarna räknade jag med ett stoort plus, så jag är skitnöjd. Det visar att om man bara rör på sig så löser sig det mesta! Men nu är det dags för att slutspurta hem segern till lag tjockis! 3 dagar kvar bara!! Det klarar vi!

Off to work, skrivs sen!
e.

Stabilt på gott och ont!

På ett sätt så känns det himla bra att jag ligger still på samma vikt. Jag unnar mig ju både det ena och andra nu samtidigt som jag går eller springer  varje dag! Detta är lösingen till att behålla sin målvikt god vänner. Bara det lilla bekymret att jag inte riiiiktigt är på min målvikt än... och där har vi ett annat litet problem, jag har ingen tydlig målvikt! antingen 62 kg för att det är jämt o bra, eller 62,5 för då har jag gått ner exakt 7 kg denna rundan (9 totalt). Vad fan... man måste satsa högt (eh..lågt) så min målvikt är härmed 62.0 kg! PUNKT! Det betyder 1,9 kg ner till... ska göra upp en mer detaljerad plan efter påsk!

PLANERING:
imon: veckovägning, räkna inte med minus!
måndag: slutresultat för tävlingen (mål 63,5 kg) och planeringsmöte för slutspurten!

Jag vet att jag inte ska tänka så här, men ändå... jag har endel inplanerade grejer framöver, resa till anna i linköping och mormors 80års-kalas för att nämna ett par. och det ska bli skitkul men samtidigt känner jag att "aah, det blir svårare att hålla sig nyttig!" Håller ni med? Man kan ju inte sluta hitta på saker men samtidigt grämer man sig för att lägga på sig onödiga kilon... Man får nog helt enkelt kompromissa... satsa på att hålla sig på +/- 0 och njuta av livet!

Jonna, jag lägger ut lite bilder på nyinköpta kläder imon så hoppas jag ngt faller dig i smaken! =)
Marie, gud vad kul att du följt mig från början! o ja.. snart är man förhoppningsvis i mål. =) Det klart jag ska fortsätta blogga även när jag går i mål, då gäller det ju att hålla sig där nere! en utmaning i sig! jag är inte lika sötsugen när jag kör GI, sen om det beror på det eller på att jag verkligen bestämt mig att inte äta godis är en annan fråga! jag tror det mesta sitter i huvudet!



Håll tummarna för att vågen är snäll imon!
e.

Kom igen lag tjockis! Nu ska vi visa vart skåpet ska stå!

Tänk på att det är lättare att jaga än att jagas!! Nu ska vi kämpa ända in i kaklet o ta de där 1,5 kilona per person!! MINST! Tävlingsdjävulen i mig har vaknat till liv nu och jag ska stå emot godisberget på jobbet idag! Jag ska!!

Jag är egentligen lite stressad, ligger kvar i sängen än o myser, men nu måste jag upp o koka frukostägg o piffa o massa annat, börjar jobba tolv! Ska nog hälsa på P o Q efter jobbet men jag ska försöka hinna med en kvällsblogg med uppföljning om hur motståndskraftig jag var idag!



Ha en skön skärtorsdag!
e.

P.S Det var med andan i halsen jag steg upp på vågen idag, men ingen förändring från igår känns som en seger med tanke på frossandet i godis, kanske promenaden gjorde sitt! Nu jävlar!!!

Jag säger som Per Elofsson...

Det är bara att byta ihop och komma igen!

Fast det känns inte riktigt så allvarligt! Men ändå, ett påskägg fyllt med godis modell gigantiskt stod i fikarummet på jobbet idag! jag åt ett par mackor till frulle (GI-bröd men ändå), ja ni fattar nog grejen! idag har inte varit en bra matdag! men jag försökte mildra konsekvenserna genom att ta en 45min promme när jag kom hem från jobbet. och nu puttrar det i kastrullerna i köket så jag ska kunna ha med mig en massa nyttiga matlådor till jobbet. Fick nämligen jobb hela påskhelgen, ons-mån. Klirr i kassan!

Däremot är det något av en paradox, för jag handlar sällan så mkt som när jag jobbar!! Hittar en massa fina och oerhört nödvändiga saker! Har tre tröjor jag ska köpa imon! Jag lovar, jag kan verkligen inte vara utan de! Måste faktiskt säga att det kommer in sjukt mkt fina vårkläder nu! Särskilt på Divided! Fina klänningar och toppar framför allt! I like! Snart är det nog dags för en utrensning av garderoben! den början svämma över igen! :S

Hur som helst så skulle jag mest bara säga att jag är redan på banan igen! Laddad och supermotiverad, inte att rasa i vikt igen, men att hålla mig här nere och i sakta mak tappa det sista ettochetthalvt kilot. Det mina vänner, kallas insikt! =)

Kvällskaffet är uppdrucket och maten börjar bli klar, nu ska jag kvällsslappa!

Lördagspiff i Nöbbele!

Jag känner på mig hur den här dagen kommer bli...

...är sjukt sugen på allt idag!! bröd, godis, kakor... allt! Ska försöka hålla mig på matan så gott det går, men känner oxå att ibland måste jag äta en chokladkaka för att komma igång igen! Vågskrället står helt still nu, men det känns hyffs, vill inte stressa nu när jag börjar närma mig målet! Denna veckan blir lite på halvfart så får vi se efter påsk!

O vad gäller all överbliven fika så bjöd jag bor det! =) alla nöjda! jag erkänner att ett par kex slank ner i min mage, men med tanke på att det fanns så himla mkt över är jag glad att det bara var två singoalla som gled ner! haha!

HM ringde tack och lov idag, öland! Så jag ska länga mig in i duschen nu och sen jobba några timmar! skönt! började bli lite rastlös! =)

Ha en skön dag alla!
e.

Fika-dilemma!

Nu, kära läsare behöver jag er hjälp!! Följande har inträffat... Jag och några goda vänner skulle fika idag. Jag tänkte att de andra ska ju inte behöva fika utan fikabröd bara för att jag gör det. Så jag cyklade glatt till ica o köpte gifflar o singoalla. dukade upp och folk högg in... men inte tillräckligt!!! Har massa kvar!! säkert 10 kex och 7-8 gifflar! Ni kan ju själva förstå tragedin om alla dessa skulle leta sig ner i min mage! Jag har som bekant oerhört svårt att låta bli att äta det som finns hemma. Det är i princip omöjligt för mig att låta bli! Ska jag slänga det överblivna fikabrödet? Vad skulle ni göra? hjäääälp!

Jag hade spring i benen idag så min morgonpromme innan frukost blev en löparrunda ist. Det gick lättare än igår och jag är nöjd! Har jag lagt mig an en god vana? Det hade varit trevligt!


Finns det något mer blått än blåsippor?


Ännu en solig underbar vårdag i Kalmar!

Jag ska aldeles strax dra på mig springskorna och ta en promme innan frukost. ja, jag vet att klockan är ganska mycket, men jar har hållt på o vika tvätt o lite annat på morgonen här så snart ska jag ge mig ut. Vågen stod på samma siffror som igår så det är skitbra, det ger en ganska bra indikation på vad som kommer krävas för att jag ska kunna hålla mig här nere, ut o spring så kan du äta några godisbitar utan problem!

Krokusar i trädgården i Nöbbele!

Kan knappt bärga mig tiils vi får halvtidsresultatet i tävlingen! undrar om det är jämt? Nähä...stensö it is!

Jag firade lite idag...

...och jag önskade att jag hade sagt att jag firade med nötter eller ngt. Men nejdå, jag fick nämligen ett litet påskägg av söt-Jill och jag tänkte såhär... "Jag har bara 4 hg att gå ner till nästa måndag, jag har varit ute i sprungit hela femman och bara ätit nyttig mat hela dagen, jag är faktiskt värd de tio utsökta godisbitarna som ligger i ägget!"  Så nu är de uppätna! En emmy kan nämligen inte låta ägget ligga orört, inte heller kan hon ta en bit då och då.. allt eller inget! Äh, jag ångrar mig inte, lite gott måste man få ibland!

Men nu är det nya friska tag från och med imon! Fast jag måste erkänna att jag inte är lika stenhård längre, rivstarten är avklarad och jag försöker nu sakta men säkert ta mig in på den långsiktiga vägen. Har väl nått kilo kvar att gå ner, ettochetthalv kanske, om min löpentusiasm håller i sig så kanske det kan gå ganska fort, men jag stressar inte nu. Utmaningen är numera att hålla mig här nere och inte spåra ut o frossa i godis o gå upp allt igen! Det ska inte hända denna gången!

 

peppad löpar-emmy

Ha en skön kväll!
e.


Halvtid!




Jahapp, då var det dags att redovisa halvtidsresultatet...

Start 64,9 kg
Halvtid: 63,9 kg


1 kg ner sen i tisdags, när jag vägde in mig. Känner mig väldigt nöjd med det och jag är nog ännu mer nöjd med att helgens fesligheter bara resulterade i 0,2 kg plus!

Nu kör vi vidare den sista tävlingsveckan!! Heja heja!

Underbar helg i underbara Nöbbele!

Det var en höjdarfest, som vanligt i Nöbbele! Bugg, bugg, bugg! Vi började med ett par kalla i eftermiddagssolen. Hann tom med ett par kubbmatcher faktiskt. På festen sen var det god mat, gott sällskap och massa massa dans! Men det var nästan minst lika härligt att möta våren i Nöbbele! Solen sken, skillan blommade och fjärilar flög omkring! Ljuvligt!

Imorgon är det halvtid i vår tävling! Jag är oerhört spänd på hur stora spår gårdagens festligheter har satt! Hoppas de är små! Det är utmaningen med att ha vägningen på måndagar! Men heja oss i lag tjockis!!


Äntligen vår!

Skrivs imon!
e.

Lägesrapport!




Riktigt glad nyheter slog emot mig när jag stälde mig på vågen i morse... 63,7! Bara 2hg från bottennoteringen, och bara 2 hg till de där 1,5kg som vi skulle ner under tävlingen! Men vi tjockisar drar ju den här tävlingen till sin spets o slutar aldrig kämpa! =)

Jag sitter o njuter av frukost och nyhetsmorgon nu, solen sipprar in genom persiennern o jag tror dagen kommer bli fantastisk! Fest i Nöbbele i kväll som sagt, o vin o smörgåstårta kommer ju säkert sätta sina spår, men jag ska se till att det blir små spår!

Det var allt för nu, återkommer imon eftermiddag när jag landat i Kalmar igen!
Ha en ljuvlig, solig och nyttig helg alla!!
Kram e.

P.S Sara, blir det någon redovisning av halvtidsresultat i tävlingen på måndag??
Hade varit kul, jag kan sammanställa tjockisarnas resultat om du vill!? =)


Med mycket möda och stort besvär...

Jag har haft klädprovarkväll ikväll... jag gillar det! Och vet ni, det finns ett plagg i min garderob, ett enda, som inte passar...smal-jävla-jeansen! MEN... jag fick på mig dom, om jag lade mig i sängen o höll in magen så kunde jag faktiskt knäppa de. och vet ni vad jag insåg... de är inte helt inne alltså! vansinnigt utsvängda och en gaanska långa! men men... jag får stoppa in de i strumporna och ha mina converse-typ till, då syns det inte! men jag skulle gissa på en slutvikt på 62 kg kan räcka för att de ska sitta okej, sen måste man ju ha i åtanke att jeans töjer sig om man använder de! eller hur? snälla säg att det är så!!?

Bjuder på ett kort från helgen oxå, men nu ska jag sova så jag orkar jobba imon. o sen är det roadtrip med hanna o jill till nöbbele som gäller, tjoho!


Åh, varför klippte jag mig!?

Omåttligt nöjd!

Nu har jag varit ute och sprungit! Denna gången hittade jag den riktig 5-kilometarn. jag orkade springa hela och var i mål på 33 minuter! Jag har ingen aning om det är bra eller dåligt, men jag är bara helt galet nöjd att jag faktiskt orkade hela! Kondisen kanske inte var så illa ändå!?


Trött med nöjd! (snyggt att ena skosnöret gått upp! Haha!)


Nu ska jag stretcha, duscha, äta och vara på stan om en timme! Gah!
e.

VECKA 14 - vägning...nja, hyffsat!

Start: 69,5 kg
1v: 66,7 kg (-2,8 kg)
2v: 65,8 kg (-3,7 kg)
3v: ingen vägning
4v: 65,4 kg (-4,1 kg)
5v: 64,1 kg (-5,4 kg)
6v: 63,5 kg (-6 kg)
7v: ingen vägning

I måndags (invägning till tävlingen): 64,9 kg
I dag: 64,1 kg (.5,4 kg)

Så med dagens vägning avklarad kan man konstatera att...
- Jag är tillbaka där jag var efter 5 veckor... morr
- Jag gått ner 0,8 kg sen i måndags, bra.
- Jag har 0,6 kg kvar för att klara tävlingen, och det är till nästa måndag, känns ok!
- Det är väl bara att fortsätta kämpa, kämpa, kämpa!

Än så länge har jag inte hört ngt från HM, så det kan vara så att det blir en ledig dag i solen idag. En runda på stan och ett varv på stensö är inplanerat iaf. o så ska jag boka tågbiljetter tills imon tror jag. Nä... jag hade inte så mkt att skriva just nu, återkommer framåt kvällen...


Sötaste katten Måns fick vara med på bild idag,
imon ska jag hem och mysa med honom!

Jag funderade lite...

...och bestämde mig för att behålla fredagar som mina vägdagar, men tävlingens vägdagar är måndagar. Man kan ju lätt upptäcka om det spårar ut på helgen nu.. :S Men jag är optimistisk, kommer sikta på att klara +/- 0 under helgen.

Detta, mina vänner, betyder att jag har vägdag imon!! gah! Håll tummarna! Däremot måste jag erkänna att jag är aningens missnöjd med att jag hur som helst inte kommer få minus från förra fredagsvägingen. det är liiite surt, men vad fan! jag är duktig ändå! haha!



Imon hoppar jag upp på min snygga våg igen, snälla var snäll mot mig!

Även kvällskaffet är en riktig höjdare!

Åh vad jag trivs nu!
Sitter i min soffa efter en bra dag på H&M, ÖLAND! Trivs liiite bättre där faktiskt, det är där jag hör hemma! Sen när jag kom hem så blev det kesoplättar o kaffe med Hanna o Malin i köket! Tog med mig en kopp kaffe in till mig o nu sitter jag o njuuuter!

Blir påmind om min löprunda igår tack vare en hyffsad träningsvärk, hoppas på att det känns bättre imon då jag planerar en ny runda på stensö. o vågen stod still sen igår, vilket får klassas som en bra resultat med tanke på att det blev både vin och nachos på puben. Får se om man kan klämma in ett nytt minus imon kanske... Men det känns ganska lungt faktiskt, ligger bra till om man tänker på de 1,5 kilona på två veckor..sen kommer ju helgen kanske sätta lite spår, smörgåstårta och vin i nöbbele på lördag, men vi buggar väl bort alla eventuella extra kalorier! haha!

Sammanfattningsvis...
- Det går bra, jag kämpar på!
- Känner mig lite nöjd, men jag ska köra hela vägen!
- Har fått blodat tand för det här med att ut o springa!
- Överlag så trivs jag väldigt bra med mitt liv.

Jag, Hanna och Jill har planer på att åka på semester vecka 24, till Grekland kanske? Jag lägger en liten röst på Nidri på grekiska västkusten, var där med min mor för ett par år sedan, alldeles ljuvligt! Hoppas på att jag får semester från jobbet bara!


Jag vill hit igen!!

Ha en skön kväll alla så skrivs vi imon!
e.


ny ny ny!

jag är just nu...
-nyklippt
-nysolad
-nysprungen (återkommer till detta!)
-nyäten (ja, inte uppäten då!)
-nysminkad

och det är såå skönt! Skulle ta en promme innan men det var så vårigt så jag hade spring i benen! Tog femman på stensö i vårsolen! gick en bit på mitten för kondisen var inte vad den en gång var! Så nu ligger jag här i soffan och är nöjd med det mesta, ja inte helt nöjd med frisyren faktiskt. Blev lite kort kan jag tycka! men det växer ju ut igen!

ÅÅåååååhhh vad jag mår bra!
Snart ska jag o Hanna ta ett glas rött i köket innan vi drar till puben o kollar på fotboll, men först hinner jag med ett avsnitt av lost!! gött!


Vasa-stenen ute på stensö.. fast bilden är från i vintras!
Hur som helst så sprang jag förbi den idag!


Morgonkaffet är dagens bästa!

God morgon kära lagkamrater!
Jag kan med mycket glädje meddela att jag fick finfina siffror på vågen i morse, det bådar gott för fortsättningen! Det är väl som alltid mycket vatten så här i början, men ändå, åtta hekto är alltid åtta hekto! Jippie!

Det blev inget jobb idag heller, lite trist, men samtidigt otroligt skönt. solen skiner och det kommer bli en underbar dag i kalmar!! Jag borde dra o klippa mig nu direkt, så kan jag ut o gå, läsa i solen o en massa annat sen... och angående luggfrågan så tror jag att jag inte ska klippa lugg, pallar inte platta o greja nu. Får bli nästa gång kanske! Men en ordentlig genom/uppklippning och sen en färgning så ska det väl bli okej!

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen ska jag piffa iordning mig lite innan jag drar o klipper mig! Återkommer sen med lite bilder från idag, tänkte nämligen ta med mig kameran på promme sen!


Åh, ljuvliga dryck!

Ha en skön dag o kämpa på alla Tjockisar!
e.


RSS 2.0