Danskt rågbröd!

5 dl rågsikt
8 dl havregryn (byt gärna ut nån dl mot linfrön, pumpakärnor o solroskärnor)
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk brödkryddor  (färdig blandning Santa Maria)
6 dl filmjölk
1 dl mörk sirap

Blanda alla torra ingredienser. Häll i filmjölk, sirap och rör ihop till en homogen smet.

Häll upp i en smörad 1,5 liters eller 2 liters brödform. Grädda i nederst i ugnen 170-175 grader, ca 1,5 timme.

Kommentarer
Postat av: Pulver

Danskar vet allt hur man bakar mörkt saftigt bröd

2009-05-10 @ 22:41:38
URL: http://viktminskning.blogsome.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0