Danskt rågbröd!
5 dl rågsikt
8 dl havregryn (byt gärna ut nån dl mot linfrön, pumpakärnor o solroskärnor)
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk brödkryddor (färdig blandning Santa Maria)
6 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
8 dl havregryn (byt gärna ut nån dl mot linfrön, pumpakärnor o solroskärnor)
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk brödkryddor (färdig blandning Santa Maria)
6 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
Blanda alla torra ingredienser. Häll i filmjölk, sirap och rör ihop till en homogen smet.
Häll upp i en smörad 1,5 liters eller 2 liters brödform. Grädda i nederst i ugnen 170-175 grader, ca 1,5 timme.Kommentarer
Postat av: Pulver
Danskar vet allt hur man bakar mörkt saftigt bröd
Trackback